Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Парфелюк Олександр Вікторович

Дата: 29.08.2024 11:35
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

Олександр Вікторович Парфелюк народився 1 жовтня 1994 року в селі Яловацьк Камінь-Каширського району Волинської області. Сашко був первістком, найстаршим із трьох дітей у сім’ї. Навчався Олександр у Клітицькій  школі, що знаходиться у сусідньому селі. Він був добрим учнем, вірним другом, справедливим, старанним, веселим і товариським хлопцем.

Після закінчення 9 класу у 2010 році Олександр вступив до професійно-технічного училища м. Каменя-Каширського, де здобув професію кухаря-кондитера.  Згодом хлопець одружився. Працював на сезонних роботах.

Олександр дуже любив рідні місцини, тому в майбутньому хотів залишитися жити у Яловацьку. Створивши власну сім’ю, Олександр почав приводити до ладу бабусине обійстя. Зробив ремонт у хаті. Серед односельчан чоловік зажив слави вправного господаря.  Коли Господь подарував сім’ї поповнення – тішився новонародженим синочком.

Однокласник і друг дитинства Олександра Сергій Дмитрук пригадує: «Сашко був дуже хорошою людиною, мав чудове почуття гумору, з легкістю йшов по життю Але найбільше привертав до себе своєю щирістю і відкритістю, без жодної фальші.».

З початком повномасштабного вторгнення чоловік без вагань став на захист Батьківщини. Воював у складі 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Був розвідником розвідувального відділення розвідувального взводу механізованого батальйону.

Олександр був справжнім патріотом та щирим українцем, який зрозумів, що немає іншого шляху, як побороти ворога за будь-яку ціну, аби мирним було майбутнє наших дітей. Та надто високою виявилася для нього ціна цієї боротьби. 7 лютого 2023 р. солдат поліг під час виконання бойового завдання у результаті артобстрілу поблизу села Гряниківка Куп’янського району на Харківщині.

Поховали Олександра Парфелюка 16 лютого 2023 року у рідному селі.

На будівлі Клітицької гімназії-філії встановлено пам'ятний знак – меморіальну дошку полеглому Герою Олександру Парфелюку.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі солдат Олександр Вікторович  Парфелюк (посмертно) нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Вічна шана та слава Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь