Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Муц Богдан Станіславович

Дата: 29.08.2024 12:16
Кількість переглядів: 50

Фото без опису

Богдан Станіславович Муц народився 14 листопада 1997 р. у селі Клітицьк Камінь-Каширського району Волинської області. На жаль, шлюб батьків розпався ще в його дошкільні роки. Відтоді син залишився жити з татом, а його молодша сестричка – з мамою. Як і кожній дитині Богданові хотілося материнської опіки і любові. З ненькою хлопець спілкувався телефоном, а в житті другою мамою стала для нього тітка Марія з села Яловацьк.

Навчався Богдан у Клітицькій  школі. Тут авторитетом, порадницею і розрадницею стала для нього улюблена вчителька Галина Іванівна Шиліпук. Класна керівниця підтримувала і наставляла Богдана у важкі хвилини.

Зростав хлопчик з батьком Станіславом і дядьком Миколою. Дитинство проходило у мальовничому селі Клітицьк,  оточеному густими лісами та квітучими полями. Ще з юних літ Богдан дуже любив природу і рідну землю, а особливо – ліс. Тут він знав усі стежини та приховані куточки, де можна було побачити найкрасивіші краєвиди та знайти лісові дари. Пізніше ці знання згодилися хлопцю для заробітку. Бо ж з юних років довелося здобувати на хліб. Богдан збирав ягоди, працював з батьком на лісових ділянках, наймався для праці до людей.

Строкової служби хлопець не проходив, але пішов захищати нашу країну в травні 2023 року. Воював у лавах Збройних Сил України. Був бійцем 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

А 20 липня 2023 року життя молодого воїна обірвалося. Богдан Станіславович героїчно загинув при виконанні бойових завдань в с.Лиман Перший Купянського району Харківської області, врятувавши при цьому побратима.

Поховали Героя 23 липня 2023 року на кладовищі у рідному селі Клітицьк.

На будівлі Клітицької гімназії-філії встановлено памятний знак – меморіальну дошку полеглому Герою Богдану Муцу.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі солдат Богдан Станіславович Муц (посмертно) нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

                Вічна шана  та слава Герою!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь