Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Коваль Василь Миколайович

Дата: 29.08.2024 12:24
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

У Водохресний святвечір 2003 року багатодітна сім’я Миколи Денисовича і Галини Іванівни Ковалів поповнилась. У важких останніх пологах матері народився хлопчик. Батьки нарекли новонародженого Василем.

Так 18 січня 2003 року у селі Добре Камінь-Каширського району на Волині з’явився на світ Коваль Василь Миколайович. У родині дуже зраділи малюку і старші діти залюбки допомагали його доглядати. З раннього дитинства ненька Галина Іванівна виховувала хлопчика в любові до Бога і до рідної землі. Згодом саме ці дві любові стали визначальними у Василевій долі.

У 2009 році хлопець пішов до першого класу Добренської школи. З дитинства Василько допомагав поратися по дому та обов’язково виконував доручені йому завдання по господарству. У вільний час палко захоплювався грою у футбол. А вихідні та свята присвячував Господу, відвідуючи з мамою всі богослужіння у місцевій церкві. Після закінчення 9 класу Василь продовжив навчання у вечірній школі Каменя-Каширського. Бувши наймолодшим серед своїх братів і сестер, хлопець планував жити поруч з батьками, бо всі інші діти роз’їхалися по світах. Тут у рідному селі, біля отчої оселі планував звести й свій власний будинок. На життя  хлопець заробляв на сезонних роботах у різних країнах. Де б не був Василь, його душа завжди тягнулася до Господа, тож у рідному селі у Свято-Успенському храмі хлопець був паламарем.

Трохи більше, ніж місяць минуло після того, як Василь зустрів своє дев’ятнадцяти річчя як розпочався новий виток російсько-української війни.

З повномасштабним вторгненням хлопець у перший же день відправився до військомату, щоб боронити Батьківщину і своїх співгромадян, пам'ятаючи мамину науку. Але зважаючи на його молодий вік йому відмовили. Тоді Василь вступив до лав територіальної оборони. У складі 100-ої окремої бригади ТРО наймолодший її боєць теж відправився на фронт навесні 2023 року. Вже бувши у війську Василь знайшов своє кохання і планував одружитися. Але не судилось…

Біль пологів матері Галини Іванівни далекого січневого дня був не найсильнішим у її житті. Найпекучішими стражданнями виявилася сумна звістка 24 липня 2023 про непоправну втрату – загибель наймолодшого сина. Василь поліг під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Діброва Сєвєродонецького району Луганської області у результаті мінометного обстрілу.

Слідуючи такому знайомому для Василя з дитинства Євангельському вченню він віддав своє молоде життя своє за друзів своїх і за Україну, що є найбільшим виявом любові й патріотизму.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку молодого захисника нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Вічна шана та слава Герою!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь