Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Бащук Анатолій Анатолійович

Дата: 29.08.2024 12:41
Кількість переглядів: 67

Фото без опису

Бащук Анатолій Анатолійович народився 13 жовтня 1992 року у с. Великий Обзир. Назвали новонародженого синочка на честь батька. Зростав Толік у звичайній селянській сім’ї разом з двома сестрами. У дитинстві був добрим і смиренним, завжди виконував покладені на нього справи. Старша сестра Оксана згадує: «Ще коли були малими – неподалік дому збудували хатку. Толік був господарем, а ми – господинями. Молодшу сестру Катю катав по болоті в ночвах, ніби в човні. Він був добрим і ніколи не ображався, навіть коли я на нього сварилась.».

Дуже рано дочки і син залишилися без мами, вона померла від тяжкої хвороби. Відтоді дітям швидко довелося подорослішати.

Навчався хлопець в Великообзирській загальноосвітній школі, а після її закінчення у 2010 р. продовжив здобувати освіту у Камінь-Каширському ВПУ. Тут він отримав професію столяра. А майструвати, ремонтувати любив з дитинства. Також цікавився технікою.

У 2012 році Анатолія призвали на строкову службу. Служив у Київській області, в місті Василькові.

У 2015 році сам зголосився стати на захист територіальної цілісності України. Під час АТО опинився у самому пеклі тогочасної війни, виконуючи бойові завдання у районі Мар’їнки. Тут Господь вберіг Анатолія і він повернувся додому.

Після демобілізації працював на різних роботах. І вже в рідній домівці на Анатолія спіткала страшна небезпека. Пожежа ледь не забрала життя того, хто пройшов вогонь полум’яних боїв. Але Господь вберіг його вдруге. Сусід вчасно помітив полум’я і витягнув Анатолія з вогню. Далі на долю нашого земляка випало тривале лікування.

У жовтні 2023 року знову добровольцем пішов боронити рідну землю від російських окупантів, навіть не попрощавшись з рідними сестрами. Воював Анатолій у складі окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького, був гранатометником. За вміння прицільно стріляти хлопець отримав позивний «Шайтан», хоча й мав проблеми із зором.

Захищаючи Вітчизну, Анатолій знову опинився у вирі найжорстокіших боїв. Цього разу під Авдіївкою. Саме тут, у Покровському районі Донецької області Анатолій загинув внаслідок мінометно-артилерійського обстрілу в перший день нового 2024 року. Йому був лише 31 рік. Попереду мало бути ціле життя, сповнене планів і надій. Але не судилося…Як справжній відважний воїн Бащук Анатолій віддав своє життя за Україну.

Поховали Анатолія у рідному селі Великий Обзир.

Вічна шана та слава Герою!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь