Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Банзерук Володимир Васильович

Дата: 29.08.2024 11:40
Кількість переглядів: 355

Фото без опису

Банзерук Володимир Васильович народився 22 квітня 1980 року в селі Полиці в багатодітній родині Катерини та Василя. Він був наймолодшою дитиною в сім’ї, «мізинчиком», який ніколи не був обділений любовю найрідніших старших брата та сестер. Ріс, як всі сільські діти, батьки яких постійно працювали у колгоспі. Дітвора, поки мама і тато були на роботі, допомагали вести домашнє господарство. Не відставав від них і найменший Володя, виконуючи посильну для своїх років роботу.

Значно пізніше, коли старший брат та сестри вилетіли з домашнього гніздечка, Володимир лишився надійною опорою  для своїх батьків до кінця днів, особливо для мами, адже вже 10 років минуло, як не стало батька.

У 1997 році вступив до Горохівського сільськогосподарського технікуму, де успішно навчався, поки не призвали на військову службу. З червня 1998 р. до листопада 1999 р. проходив строкову службу в  Окремому президентському полку імені Гетьмана Богдана Хмельницького.

Після армії повернувся додому. Відразу ж влаштувався на роботу. Працював і в райцентрі, і в місцевому лісгоспі. Згодом тяжко захворів старший брат Володимира – Сергій, який проживає в Ніжині. І Володимир Васильович, не роздумуючи, поїхав на сезонні роботи до Польщі. Всі зароблені гроші без вагань віддав братові, якому потрібна була операція на серці у столичній клініці.

У березні 2022 року, під час повномасштабного вторгнення Володимир був мобілізований. Поповнивши лави Збройних Сил служив оператором відділення взводу  управління протитанкової артилерійської батареї механізованого батальйону. Перебував і проходив підготовку у різних місцях: Яворів, Десна, Київ, Половець, знову Яворів і Десна.

Навесні 2023 року Володимир прибув у Донецьку область. 20 березня наш земляк з побратимами прийняли перший бій з ворогом поблизу Бахмута. В цей час окупанти активно проводили свої наступальні дії на цій ділянці фронту. Володимир з бойовими товаришами стримували агресора, забезпечуючи  здійснення заходів з національної безпеки і оборони.

Тут і за таких умов наш земляк зустрів свій сорок третій день народження. А 30 квітня боєць виходив на звязок з рідними востаннє.

А 4 травня 2023 року навіки зупинилося серце Володимира Банзерука. Герой загинув під час виконання бойового завдання внаслідок мінометно-артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Богданівка Бахмутського району Донецької області.

10 травня тіло загиблого Володимира Банзерука провели в останню путь і віддали землі на місцевому кладовищі у рідному селі Полиці.

Посмертно наш земляк нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Вічна шана та слава Герою!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь