Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Багнюк Сергій Каленикович

Дата: 29.08.2024 11:50
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

Сергій Каленикович Багнюк народився 29 березня 1979 року у селі Фаринки. Він був п’ятою дитиною із шести у багатодітній сім’ї, яка завжди дбала про єдність та взаємну підтримку.

Дитинство Сергія пройшло у рідному селі. Тут він навчався у Пнівненській середній школі, яку закінчив у 1996 році. Після цього продовжив свою освіту в Камінь-Каширському професійно-технічному училищі, де здобув професію машиніста бульдозера.

У 2006 році Сергій одружився. Бог послав батькам донечку, яка стала татовою улюбленицею на все життя. Виховуючи рідну кровинку, завжди прагнув бути взірцем мужності та честі.

Після одруження Сергій Каленикович проживав у Верхах, потім у Ковелі. Коли подружнє життя не склалося знову повернувся у свої Фаринки.

На життя заробляв будівельною справою, був вправним майстром у цій сфері. У селі Сергій був відомий своєю добротою, відповідальністю та готовністю прийти на допомогу в скрутну хвилину. Він завжди був дбайливим господарем та товариською людиною з відмінним почуттям гумору.

Коли розпочалося повномасштабне вторгнення не міг стояти осторонь долі рідної країни. Тому одним із перших добровольцем приєднався до лав територіальної оборони. З червня 2022 року вже потрапив на передову.

Наш земляк  брав участь у найзапекліших боях в Соледарі та Бахмуті Донецької області. Восени 2022 року, виконуючи бойове завдання, Сергій отримав поранення. Попри травми й можливість залишитися в тилу, вирішив повернутися до своїх побратимів в окопи.

За свою сміливість та відвагу під час виконання бойових завдань Сергій Каленикович Багнюк, солдат кулеметного відділення кулеметного взводу 1 стрілецького батальйону 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України, був нагороджений медаллю «Ветерана Війни».

Життя бійця обірвалося 9 травня 2023 року, під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Орлянське Куп’янського району Харківської області. Сергій загинув внаслідок артобстрілу. Його поховали в селі Пнівне, Камінь-Каширського району Волинської області.

За особисту мужність, самовідданість та вірність військовій присязі, заслуги у захисті державного суверенітету Сергій Багнюк посмертно нагороджений орденом «За мужність» відповідно до Указу Президента України від 28 вересня 2023 року.

Також нагороджений пам'ятною відзнакою «Князівський хрест Героя “Навіки в строю”» (посмертно).

Вічна шана та слава Герою!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь