Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Діти з Камінь-Каширської територіальної громади відпочивали у літньому таборі Муніципалітету Південне Курземе Латвійської Республіки

Дата: 08.07.2024 08:33
Кількість переглядів: 176

Фото без опису

Муніципалітет Південне Курземе Латвійської Республіки вже третій рік поспіль приймає до себе у гості  дітей з Камінь-Каширської територіальної громади. Отож, 25 червня - 04 серпня 2024 року  відбулася туристична поїздка 20 дітей з числа дітей-сиріт,  дітей, чиї батьки  загинули та пропали безвісти під час  служби у лавах Збройних сил України.

Міжнародне українсько-латишське побратимство між Камінь-Каширською міською радою та Муніципалітетом Південне Курземе стало можливим участі у проєкті Асоціації малих міст України та Спілки місцевого самоврядування Латвії «Місцеве самоврядування об’єднує світ заради миру!».

Туристична поїздка дітей відбувалася відповідно до Договору про співпрацю самоврядування Південно Курземського краю Латвійської Республіки і Камінь-Каширською міською радою, підписаного у 2022 році Камінь-Каширським міським головою Вікторем Пасем та головою Муніципалітета Південне Курземе  Айварсом Приєдолсом,  сприяння виконавчого директора Асоціації малих міст України Оксани Кирилюк,  начальника відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради Надії Савчук та очільника управління гуманітарної політики Камінь-Каширської міської ради Сергія Лукашука.

 Муніципалітет Південне Курземе туристично привабливий, оскільки розташований біля Балтійського моря. Тому, учні мали досить насичену програму перебування. Зокрема, зустрілися з головою Муніципалітета Південне Курземе Айварсом Приєдолсом,  Надзвичайним і Повноважним Послом України в Латвійській Республіці Анатолієм Куцеволом,  відвідали міста Лієпаю, Павілоста, Папе та ознайомилися з туристичними, культурними, спортивними, освітніми об’єктами  Південно Курземського краю Латвійської Республіки. А також мали можливість відпочити на пляжі та поплавати в Балтійському морі.

Групу дітей супроводжували вчитель біології ОЗЗСО «Камінь-Каширський ліцей №1 ім. Євгена Шабліовського»  Камінь-Каширської міської ради Руслана Шуляр, методист, керівник гуртка ЗПО «Будинок дитячої та юнацької творчості» Людмила Бірук та медична сестра ОЗЗСО «Камінь-Каширський ліцей №1 ім. Євгена Шабліовського» Світлана Мушка.

Витрати на проїзд, екскурсійну програму, харчування та проживання дітей і дорослих забезпечив Муніципалітет Південне Курземе. Управління гуманітарної політики Камінь-Каширської міської ради має сплатити вартість транспорту лише до Хелма (Польща) і назад.

За  період співпраці латишські друзі передали безкоштовно Камінь-Каширській міській раді два трактори  колісних, два вантажних автомобілі, 7 медичних автомобілі, пасажирський автобус, армійський автомобіль, легковий джип підвищеної прохідності, джерела безперебійного живлення, ковдри, подушки, м’ясні консерви   та іншу допомогу для ЗСУ, а також організовували тричі безкоштовний відпочинок в Латвії для дітей з Камінь-Каширської територіальної громади.

Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась щиро подякував меру Муніципалітету  Південне  Курземе Айварсу Приєдолсу за гостинний прийом дітей з Камінь-Каширської територіальної громади та усім, хто долучився до цієї чудової ініціативи, забезпечив усе можливе для того, щоб діти відчули усю турботу, мали можливість насолоджуватись мирним та спокійним відпочинком.

Слава Україні! Слава Латвії!

 

Начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради   Надія Савчук  

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь