Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась взяв участь у робочому візиті до Львівської області

Дата: 25.04.2024 12:14
Кількість переглядів: 179

Фото без опису

    Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась взяв участь у навчальному візиті для представників територіальних громад Волині та Рівненщини  «Розвиток сільських територій у громадах: протидія сучасним викликам та нові можливості» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

    Протягом 15-19 квітня 2024  року очільник Камінь-Каширської територіальної громади Віктор Пась вивчав успішні практики та інноваційні рішення у сфері розвитку сільських територій Кам’янка-Бузької, Мостиської та Бібрської територіальних громад  Львівської області.

    Під час поїздки ознайомився із успішним досвідом підприємств сільськогосподарського виробництва, тваринництва та розвитку сільських територій – зазначив Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась. – У складі делегації ми відвідали ТзОВ «Мостиське молоко» – велике сільськогосподарське підприємство у селі Липники Мостиської громади, що є одним з лідерів серед виробників молока. За всіма показниками продукція визнана дуже якісною, молоко екстрагатунку. Ринок збуту налагоджений: укладено угоду з відомою молочною компанією України «Галичина», яка закуповує всю молочну продукцію з ферми. У Стратегії розвитку Камінь-Каширської територіальної громади на 2022-2032 ми також передбачили створення сільськогосподарського кластеру. Працюємо над пошуками інвесторів для втілення цієї ідеї в життя.

    Учасники візиту відвідали ФГ «Луги України», Завод продовольчих товарів та цех сухої заморозки фруктів, підприємство по вирощуванні товарних та племінних поросят ТОВ «ЕКОМІТ», картопляний блок ТОВ «Контінентал Фармерз Груп», сімейне фермерське господарство «Галицька Сорока» (бренд «Життя в малині») та один з найбільших  виробників шампіньйонів в регіоні ТОВ «РІО шампіньйон».

    Також делегати ознайомились із роботою КП «Фрут Банк», що займається виробництвом джемів, соусів, варення та сушінням і пакуванням овочів, фруктів.  Оглянули локацію СФГ «Стоянцівське», що відзначається не лише своєю робочою ефективністю, але й зосередженістю на створенні натуральних, органічних продуктів високої якості.

    Подібний обмін досвідом є надзвичайно корисним для громад, адже учасники візиту мали змогу налагодити контакти, «привезти додому» дієві практики у сфері розвитку сільських територій щоб втілити їх «на місцях».

 

    Начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради Надія Савчук

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь