Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Представниця Камінь-Каширської міської ради взяла участь у заході «Програми ЄС Interreg Europe та URBACT»

Дата: 05.04.2024 13:36
Кількість переглядів: 111

Фото без опису

Начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради Надія Савчук  взяла участь у заході «Програми ЄС Interreg Europe та URBACT: особливості, комунікація та секрети успіху», що проходив 04 квітня 2024  року у м. Луцьку у Волинській обласній державній адміністрації.

Захід відкрили заступник голови ОДА Мирослава Якимчук, представник Департаменту координації міжнародної технічної допомоги Секретаріату Кабінету Міністрів України Яна Романюк та директор Українського інституту міжнародної політики Надія Афанасьєва.

З 1 січня 2024 року для українських громад стали доступними програми міжрегіонального співробітництва ЄС «Interreg Europe» та «URBACT».

Під час зустрічі обговорили напрями програм Interreg Europe/URBACT, умови та можливості залучення до програм українських територіальних громад, корисні поради та практичні рекомендації.

Бюджет програми Interreg Europe до 2027 року складає 379 млн євро. Участь в програмі беруть представники міст та регіонів з 36 країн Європи 27 країн-членів ЄС, Швейцарії, а з нового року  Україна. Конкурси проєктів проводяться за 6-ма напрямками: розумна Європа, зелена Європа, об'єднана Європа, соціально-відповідальна Європа, Європа ближча до громадян, краще регіональне врядування. У рамках програми покривається 80% вартості проєкту для громад. Середній розмір консорціуму партнерів складає 7-10 партнерів.

Загальний бюджет програми URBACT складає 110 млн євро. Мета проєкту: сприяння інтегрованому сталому розвитку міст шляхом співпраці. Участь у програмі беруть країни-члени ЄС, держави партнери: Норвегія та Швейцарія, держави кандидати на членство в ЄС: Україна, Молдова, Боснія і Герцеговина, Сербія, Чорногорія, Албанія, Північна Македонія. Напрямки: культура, рівень життя, екологія, цифровізація, циркулярна економіка, демографія, робочі місця.

У заході взяли учать близько 60-ти представників територіальних громад області, структурних підрозділів ОДА та Агенції регіонального розвитку.

Зустріч організували Український інститут міжнародної політики, Департамент координації міжнародної технічної допомоги Секретаріату Кабінету Міністрів України за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».

 

Відділ проєктної діяльності та міжнародного співробітництва міської ради

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь