Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Міждисциплінарна взаємодія у процесі супроводу сімейних форм виховання.

Дата: 21.03.2024 15:42
Кількість переглядів: 60

Фото без опису

Діяти спільно в найкращих інтересах дитини та задля захисту її прав.

Цьому навчалися на одноденному тренінгу «Міждисциплінарна взаємодія у процесі супроводу сімейних форм виховання», проведеному у Камінь-Каширській громаді 19 березня 2024 року тренерами обласного центру соціальних служб.

Мета даного заходу:

♥налагодити ефективну міждисциплінарну взаємодію у територіальній громаді під час створення та підтримки функціонування сімейних форм виховання, патронату над дитиною;

♥підвищити рівень обізнаності учасників щодо прийомного виховання, опіки, піклування, особливостей послуги патронату над дитиною;

♥ систематизувати інформацію щодо обов’язків суб’єктів що забезпечують найкращі інтереси дитину та надають підтримку сім’ї в територіальній громаді.

До обговорення ролі місцевих органів влади та кожного члена міждисциплінарної команди в процесі підтримки сімей, які виховують дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, долучились представники служби у справах дітей, органів місцевої влади, закладів освіти та охорони здоров’я, інклюзивно-ресурсного центру, ювенальної превенції, фахівці із соціальної роботи, прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни. Адже взаємодія між цими суб’єктами забезпечує якісну підтримку та допомогу для приймаючих родин з дітьми.

Під час тренінгу акцентували увагу на важливості надання комплексних соціальних послуг таким сім’ям для сприяння адаптації дитини в сім’ї, створення та забезпечення позитивного психологічного клімату в родині, можливостей для виховання і розвитку дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування.

Особливий інтерес та активність учасників навчання викликало проведення групових вправ на командну взаємодію і визначення цінності кожного представника міждисциплінарної команди у наданні ефективної підтримки сім’ям та дітям.

Кожен з учасників отримав можливість усвідомити на скільки власні професійні зусилля, спрямовані на задоволення потреб дитини, стають ефективнішими за умови включення колег, які є партнерами, однодумцями.

Підводячи підсумки, учасники тренінгу прийшли до висновку, що запорукою успіху у процесі забезпечення найкращих інтересів дитини є партнерство та згуртована командна робота, спрямована на досягнення життєвого комфорту і безпеки самої дитини.

Вдячні всім учасникам тренінгу за активність і готовність до співпраці!!!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь