Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Дванадцять рятувальників-добровольців з села Ворокомле Камінь-Каширської громади пройшли навчання у галузі цивільного захисту

Дата: 15.03.2024 12:36
Кількість переглядів: 341

Фото без опису

Спочатку добровольці проходили теоретичне онлайн навчання на базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС  України у Полтавській області. Практичну ж підготовку протягом 11-14 березня 2024 року для добровольців проводили фахівці Камінь-Каширського районного управління Головного управління ДСНС України у Волинській області.

Ми ознайомилися з роботою 8 ДПРЧ 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Волинській області, пожежними автомобілями, мотопомпами, пожежно-рятувальними пристроями, устаткуванням. Пройшли інструктаж з охорони праці, наданні домедичної допомоги. Ознайомилися з принципом дії та правилами користування засобами індивідуального та колективного захисту  – зазначив староста Ворокомлівського округу, лідер майбутньої добровільної пожежної команди Сергій Шевчик. – Відпрацювали збір і виїзд за сигналом «Тривога».  Попрацювали з пожежними рукавами, стволами, рукавним обладнанням тощо. Наша команда хоче бути корисною своїй громаді та країні.

У листопаді 2023 року  разом з Сергієм Шевчиком та начальником сектору цивільного захисту Камінь-Каширського РУ ГУ ДСНС України у Волинській області Віталієм Мартинюком пройшли навчальний курс в Польщі у сфері цивільного захисту, «привезли додому» дієві європейські практики та плануємо втілити їх у нашій громаді – зазначив Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась. – Ми зацікавлені у розвитку добровільних пожежних команд, тому на ремонт приміщення для команди добровольців виділили фінансування з місцевого бюджету. Оформляємо документи щодо отримання пожежного автомобіля від Головного управління ДСНС України у Волинській області.

З ознайомчим візитом 11 березня 2024 року громаду відвідала та зустрілася з Камінь-Каширським міським головою Вікторем Пасем експертка проєкту, представник Фонду міжнародної солідарності Республіки Польща Агнешка Пясецька, яка побажала успіхів у розвитку добровільного пожежного руху.

Агнешка Пясецька разом з начальником відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва міської ради Савчук Надією були присутні на практичному навчанні добровольців на базі Камінь-Каширського районного управління Головного управління ДСНС України у Волинській області.

 У рамках проєкту отримано медичну сумку, дефібрилятор, а  також буде придбано пожежно-рятувальне обладнання та спорядження для добровольців.

Навчання відбувалося у рамках реалізації проєкту «Вогнеборці. Зміцнення спроможності українських громад шляхом розвитку добровільних пожежних команд», що впроваджує Фонд міжнародної солідарності в Україні.

Проєкт реалізується за фінансової підтримки Програми польської співпраці у сфері розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща, а також Офісу Координатора програм допомоги США в Європі та Євразії Державного департаменту США.

Добровольці після проходження підготовки зможуть виконувати бойові завдання. 

 

Начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради Надія Савчук

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь