Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Бережіть ранньоквіті об’єкти рослинного світу

Дата: 28.02.2024 12:34
Кількість переглядів: 66

Фото без опису

Інформуємо, що з настанням весняно-літнього періоду особливо актуальним є питання збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу, в тому числі занесених до Червоної книги України.

У весняний період починається масова несанкціонована торгівля ранньоквітучими видами рослин, у тому числі занесених до Червоної книги України, які є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення. Під заборону збору та продажу підпадають: підсніжник білосніжний (звичайний), білоцвіт весняний, шафран Гейфеля, черемша (цибуля ведмежа), конвалія звичайна.

Торгівля першоцвітами (як продаж так і купівля) є порушеннями законів України «Про Червону книгу України», «Про рослинний світ», «Про охорону навколишнього середовища України». Нагадуємо, що торгівля рослин занесених до Червоної книги України на ринках, у тому числі лікарських, заборонена (наказ Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної податкової адміністрації України, Державного комітету стандартизації, метрології та сертифікації України від 26.02.2002 № 57/188/84/105 , зареєстрований в Міністерстві юстиції України 22.03.2002 р. за № 288/6576).Також, частиною 4 статті 9 Закону України «Про рослинний світ» торгівлю лікарськими і декоративними видами рослин та їх частинами (конвалія звичайна), зібраних в порядку загального користування, заборонено.

Відповідальність за дане правопорушення передбачена частинами 1,2 статті 88-1 та статтею 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь