Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Звіт відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради за 2023 рік

Дата: 26.12.2023 12:08
Кількість переглядів: 762

Фото без опису

У 2023 році міжнародне співробітництво міської ради відбувалося у сфері проєктної діяльності, безпеки, туризму, освіти з партнерами Муніципалітету Південне Курземе (Латвія), містом Зіндельфінген (Німеччина), містом Ленгфорд (Канада), Таллінським університетом (Естонія), містом Мендзижець Підляський, Асоціацією Альцгеймера в Седльце (Польща).

Міжнародні партнери активно допомагали Камінь-Каширській територіальній громаді в умовах воєнного стану. Гуманітарна допомога оформлялася відповідно до чинного законодавства України. Автомобільну техніку та обладнання ставили на баланс міської ради та передано згідно актів приймання-передачі  ЗСУ.

Онлайн-платформа «Cities4Cities|United4Ukraine»

Камінь-Каширська міська рада отримала допомогу від міста Зіндельфінген Федеративної Республіки Німеччини автомобіль швидкої допомоги  Mercedes-Benz  та два пікапи Nissan Navara  на суму 2399920,00 гривень.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Муніципалітет Південне Курземе (Латвія)

Протягом року латишські друзі передали безкоштовно Камінь-Каширській міській раді два вантажних автомобілі, 7 медичних автомобілі, пасажирський автобус, армійський автомобіль,  легковий джип підвищеної прохідності, джерела безперебійного живлення, ковдри, подушки, м’ясні консерви   та іншу допомогу для ЗСУ на загальну суму 2479114,44 гривень, а також організовували безкоштовний відпочинок в літньому таборі Латвії для 21 дитини військовослужбовців, дітей-сиріт та обдарованих учнів громади.

Офіційна делегація міської ради на чолі з першим заступником міського голови Анатолієм Шевчиком перебувала  24 липня 2023 року в Латвії з метою обговорення подальшої співпраці.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

Місто Ленгфорд (Канада)

Надійшла благодійна допомога у вигляді 1560 продуктових наборів на суму 1163682,00 гривень від ГО «Медицина в дії», що співпрацює із канадськими Canada-Ukraine Foundation, GlobalMedic.

Профінансований канадцями проєкт на закупівлю генераторів для навчальних закладів громади в період Локдауну на суму 540000,00 гривень.

Фото без опису

Фото без опису

 

 

Грантова програма СИЛА ЖІНОК

Отримано 500 комплектів засобів особистої гігієни (шампунь, мило, зубна паста, пральний порошок) для ВПО (300 комплектів) та для одиноких жителів громади (200 комплектів) на суму 99000,00 гривень.

Фото без опису

Співпраця з благодійним фондом «Рокада»

 Співпраця була налагоджена ще в грудні 2022 року. З того часу представники благодійного фонду «Рокада» багато разів надавали гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним особам у вигляді речей першої потреби.

У грудні делегація фонду побувала у різних комунальних закладах громади з метою співробітництва щодо реалізації перспективних проєктів.

Фото без опису

Проєкт «Digital Volyn»

Розроблено Програму інформатизації «Цифрова трансформація Камінь-Каширської ради» на 2023-2025 роки. Отримано безкоштовно комп’ютерну техніку  за підтримки Міністерства цифрової трансформації України у співпраці з БФ «Favbet Foundation» та Волинської ОВА.Три призові (перше та третє) місця у конкурсі «Цифрове майбутнє нашої громади» отримали учні громади у рамках проєкту «Digital Volyn» та нагороджені дипломами і цінними подарунками.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Проєкт «Вогнеборці. Зміцнення спроможності українських громад шляхом розвитку добровільних пожежних команд»

Камінь-Каширська міська рада відібрана для участі у проєкті «Вогнеборці. Зміцнення спроможності українських громад шляхом розвитку добровільних пожежних команд». В рамках проєкту добровольці Ворокомлівського старостинського округу ознайомляться із досвідом Польщі у створенні таких команд, методичну підтримку у створенні своєї команди, фінансову підтримку в організації навчання добровольців, набір пожежного спорядження, а також пожежну машину від ГУ ДСНС України у Волинській області.

Офіційна делегація міської ради на чолі з Камінь-Каширським міським головою Вікторем Пасем перебувала  26-30 листопада 2023 року у місті Перемишль Республіки Польща з метою вивчення польського досвіду у галузі цивільного захисту, зокрема створення та підтримки добровільних пожежних команд.

Отримали безкоштовно медичну сумку вартістю 3900,00 злотих, яку передано старості Ворокомлівського округу, лідеру майбутньої добровільної пожежної команди Сергію Шевчику.

Незабаром маємо отримати аудіометр для комунального некомерційного підприємства «Камінь-Каширська центральна районна лікарня» Камінь-Каширської міської ради на суму 16065,00 злотих.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Підготовка проєктів відділом на Програму Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027 

З містом Менджизець Підляський (Польща) готувався проєкт «Разом за чисте довкілля попри кордони», яким передбачено проведення реконструкції очисних споруд в місті Камінь-Каширський та розширення очисних споруд у місті Мендзижець-Підляському на загальну суму 2,73 млн. євро, в тому числі бюджет для Камінь-Каширської міської ради  складає 1,946 млн. євро.  

З Асоціацією Альцгеймера в Седльце (Польща) подана заявка «Транскордоона співпраця у сфері здоров'я» на загальну суму 2,73 млн. євро, в тому числі бюджет Камінь-Каширської міської ради складає 1,2 млн.євро. 

Фото без опису

Участь у міжнародних конференціях

На запрошення Інституту Східноєвропейських Досліджень Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась взяв участь у VIII Європейському Конгресі Місцевого Самоврядування, що проходив 06-07 березня 2023 року у місті Міколайки (Польща). У рамках заходу, його учасники обговорили ефективність коворкінг центру, бізнес-інкубаторів, кластерів, грантів, стипендій, як інструментів, які використовуються для підтримки інноваційного бізнесу.

Фото без описуФото без опису

Начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва міської ради Надія Савчук  взяла участь у Форумі Програми Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027, що проходив 18-20 квітня 2023 року у місті Жешуві (Польща). Під час заходу Надія Савчук виступила із презентацією про Камінь-Каширську міську раду. 

Фото без опису

Проєкт «Перспективи сталого розвитку сільських територій»

Відбулася робоча зустріч 09 травня 2023 року Камінь-Каширського міського голови Віктора Пася, начальника відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Надії Савчук з Мартом Рейманном, доцентом з управління рекреацією, Інституту природничих і медичних наук, Талліннського університету Екстонської Республіки. Обговорено перспективи розвитку кластеру сільського зеленого туризму «Водні плеса Камінь-Каширщини», участь у міжнародних туристичних проєктах.

Організовано навчальну поїздку з вивчення досвіду естонських кластерів туризму для приватного підприємця Мазур Галини в Естонію.

Вийшла публікація на українській та англійській мовах «Як живе Камінь-Каширська громада: міжнародні зв’язки та підготовка до перемоги» для поширення в Україні та за кордоном.

Взято участь у онлайн заході солідарності з Україною за підтримки та участі міжнародної туристичної спільноти - SUNx Malta, the European Travel Commission, World Tourism Network.

Фото без опису

Фото без опису

Поширення досвіду відділу серед громад України

На запрошення Програми «U-LEAD з Європою» начальник відділу Надія Савчук взяла участь в ролі спікера на семінарі «Кроки для спеціалістів. Управління проєктним циклом - 2023», що організований Програмою «U-LEAD з Європою» для 40 проєктних команд зі всієї України. Керівник відділу  поділилася успішним досвідом роботи Камінь-Каширської міської ради з організації проєктної діяльності та залучення зовнішніх ресурсів.

Фото без опису

Поширення досвіду відділу на міжнародних конференціях

Начальник відділу Надія Савчук виступила онлайн на трьох наукових міжнародних конференціях з презентаціями «Міжнародне співробітництво – важлива складова діяльності місцевого самоврядування (досвід Камінь-Каширської міської ради)»  «Роль місцевого самоврядування у розвитку кластеру сільського туризму» (приклад Камінь-Каширської міської ради).

Фото без опису

Співпраця науки та практики

Начальник відділу Надія Савчук призначена керівником практики студентів факультету міжнародних відносин Волинського національного університету імені Лесі Українки у рамках підписаної 06 травня 2023 року Камінь-Каширським міським головою Вікторем Пасем та деканом факультету міжнародних відносин Волинського національного університету імені Лесі Українки Антоніна Шуляк  Угоди про співпрацю.

Фото без опису

Доступ до публічної інформації

Відділом підготовлено та опубліковано 43 статті про здійснення проєктної діяльності та міжнародного співробітництва міської ради на сайті міської ради у рубриці «Відділ проєктної діяльності та  міжнародного співробітництва», розроблено електронний буклет «Камінь-Каширська міська рада».

                                       

Начальник відділу проєктної діяльності

та міжнародного співробітництва міської ради                         Надія Савчук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь