Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Підписано Меморандум про співробітництво між Представництвом Фонду міжнародної солідарності в Україні та Камінь-Каширською міською радою

Дата: 20.12.2023 09:19
Кількість переглядів: 319

Фото без опису

Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась та керівник Представництва Фонду міжнародної солідарності в Україні Павел Кост підписали Меморандум про співробітництво.

Цей Меморандум передбачає співробітництво щодо створення умов для реалізації проєкту «Вогнеборці. Зміцнення спроможності українських громад шляхом розвитку добровільних пожежних команд», що реалізовується за фінансової підтримки Програми польської співпраці у сфері розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща, а також Офісу Координатора програм допомоги США в Європі та Євразії Державного департаменту США в рамках 10-го раунду програми «Development Cooperation Partnership Program».

У листопаді Камінь-Каширська міська рада відібрана для участі у проєкті «Вогнеборці. Зміцнення спроможності українських громад шляхом розвитку добровільних пожежних команд».

У рамках проєкту добровольці Ворокомлівського старостинського округу отримають можливість ознайомитись із досвідом Польщі у створенні добровільних пожежних команд, методичну підтримку у створенні своєї команди, фінансову підтримку в організації навчання добровольців, набір пожежного спорядження, а також  пожежну машину від Головного управління ДСНС України у Волинській області.

Реалізацію проєкту вже розпочато. Офіційна делегація Камінь-Каширської міської ради на чолі з Камінь-Каширським міським головою Вікторем Пасем перебувала  26-30 листопада 2023 року у місті Перемишль Республіки Польща з метою вивчення польського досвіду у галузі цивільного захисту, зокрема створення та підтримки добровільних пожежних команд.

Проєктна заявка підготовлена начальником відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради Надією Савчук спільно з Камінь-Каширським РУ ГУ ДСНС України у Волинській області.

Нещодавно отримали безкоштовно медичну сумку для Ворокомлівського старостинського округу вартістю 3900,00 злотих.

– Ми зацікавлені у розвитку добровільних пожежних команд, тому на ремонт приміщення для команди добровольців виділимо фінансування з місцевого бюджету – зазначає очільник Камінь-Каширської територіальної громади Віктор Пась. – Питання безпеки у нашій громаді в пріоритеті. Стратегічний напрямок "Вдосконалення системи безпеки жителів" передбачений у Стратегії розвитку Камінь-Каширської територіальної громади на 2022-2032 роки.

Незабаром передбачається навчання за кошти проєкту всіх членів добровільної пожежної команди Ворокомлівського старостинського округу за програмою Державної служби України з надзвичайних ситуацій і отримання посвідчення.

        

Начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради Надія Савчук

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь