Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

В Камінь-Каширській міській раді продовжується робота по підготовці проекту бюджету громади на 2024 рік

Дата: 24.11.2023 14:18
Кількість переглядів: 302

Фото без опису

На засіданні робочої групи сьогодні проаналізовано прогнозовані показники надходжень і видатків на виконання власних та делегованих повноважень органу місцевого самоврядування. Документ напрацьовується з врахуванням прийнятого Верховною Радою України Закону "Про державний бюджет України на 2024 рік" та відповідних змін до розділу VI Бюджетного кодексу України щодо розподілу «військового» ПДФО. Вже зрозуміло, що бюджетний рік в умовах воєнного стану як для держави, так і для громади буде непростим. Власні доходи плануються на рівні 165 млн грн, базова дотація з держбюджету закладена на рівні 84,593 млн.грн. В структурі доходів основну частку займає податок на доходи фізичних осіб (104,1 млн грн), далі - місцеві податки та збори (41,93 млн.грн), внутрішні податки і послуги (8,3 млн.грн), рентна плата за спецвикористання природних ресурсів (5,315 млн.грн.), плата за надання адмін послуг (4,135 млн.грн.), інші надходження ( 1, 220 млн.грн). При цьому  потреби громади на утримання бюджетних закладів та установ, виконання місцевих програм, в першу чергу щодо підтримки Збройних Сил України та  соціального захисту населення, та мінімальні витрати на розвиток громади становлять майже 307 млн грн. Серйозна різниця в цих цифрах спонукає до оптимізації всіх витрат, пошуку всіх можливих резервів для наповнення місцевого бюджету з метою забезпечення належного функціонування галузей освіти, медицини, житлово-комунального господарства,  культури та спорту в умовах воєнного стану та збереження матеріальної підтримки Збройних Сил, фінансування заходів територіальної оборони та мобілізаціної підготовки, соціального захисту військовослужбовців та їх сімей,  підтримки інших громадян, які потребують допомоги.
Детальніше про параметри майбутнього місцевого кошторису, зокрема видатки, буде повідомлено після додаткового аналізу головними розпорядниками  прогнозованих витрат та їх уточнення.
Відповідно до статті 77 Бюджетного кодексу України місцевий бюджет затверджуються рішенням відповідної місцевої ради до 25 грудня (включно) року, що передує плановому. Перед цим проект бюджету буде винесено на розгляд виконавчого комітету міської ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь