Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Звітує начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради Надія Савчук про роботу відділу за 2,5 роки

Дата: 28.09.2023 12:44
Кількість переглядів: 1004

Фото без опису

Відділ проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради створений у квітні 2021 року.

У липні 2021 року на сесії міської ради прийнята Програма розвитку міжнародного співробітництва та міжрегіональної співпраці Камінь-Каширської міської ради на 2021-2025 роки.

Метою відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва міської ради є реалізація зовнішньої політики та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради відповідно до зовнішньополітичної стратегії держави Україна, здійснення діяльності пов’язаної з залученням додаткових позабюджетних ресурсів на вирішення місцевих проблем у межах повноважень і способом, передбаченими Конституцією і законами України.

До війни міська рада мала місто-побратим Мендзижець-Підляський з Республіки Польща.  Впродовж 2022 року Камінь-Каширським міським головою Віктором Пасем, начальником відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради Надією Савчук  налагоджені міжнародні відносини з містами Зіндельфінген, Беблінген (Німеччина), містом Ленгфорд (Канада), Муніципалітетом Південне Курземе (Латвія) та з гміною Біляни (Польща).

Міжнародні партнери активно допомагали Камінь-Каширській територіальній громаді в умовах воєнного стану. Гуманітарна допомога оформлялася відповідно до чинного законодавства України. Автомобільну техніку та обладнання ставили на баланс міської ради. Частину техніки передано на баланс комунальних підприємств Камінь-Каширської міської ради, а частину техніки та обладнання передано згідно актів приймання-передачі  ЗСУ.

Місто-побратим Мендзижець-Підляський (Республіка Польща)

Від міста-побратима Мендзижець-Підляський з Республіки Польща отримували двічі гуманітарну допомогу: продукти харчування, ліки знеболюючі, пожежні рукави, генератор струму, стяжки автоматичні на суму 247017,23 гривень. Місто приймало на реабілітацію дитину з мамою.

Фото без опису

Фото без опису

У рамках Угоди про встановлення поріднених зв’язків 16 червня 2023 року відбулася онлайн зустріч Камінь-Каширського міського голови Віктора Пася із заступником міського голови міста Мендзижець Підляський Павлом Лісанчуком. Під час зустрічі сторони обговорили підготовку проєктих заявок на конкурс проєктів у рамках Програми Interreg NEXT Польща–Україна 2021-2027 по пріоритету «Довкілля». У робочій нараді взяли участь польський проєктний експерт Даніель Драган та начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробіництва Камінь-Каширської міської ради Надія Савчук.

Фото без опису

 

Гміна Біляни (Республіка Польща)

Отримували тричі гуманітарну допомогу: медикаменти, 7 генераторів для забезпечення роботи закладів під час відключень електроенергії, тепловізор, одяг військовим та пожежний автомобіль на суму 727532,92 гривень.

Фото без опису
Фото без опису           Фото без опису

Фото без опису
Фото без опису    З метою підготовки з гміною Біляни спільних транскордонних проєктів  відбулася поїздка 03 листопада 2022 року офіційної делегації міської ради, очолювана Камінь-Каширським міським головою Вікторем Пасем, до  Республіки Польща. Камінь-Каширську громаду також представляли перший заступник міського голови Анатолій Шевчик та начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва міської ради Надія Савчук.

Фото без опису

Фото без опису

 

Онлайн-платформа «Cities4Cities|United4Ukraine»

З метою налагодження співпраці між містами України та Європи, підтримки українських громадян під час російського вторгнення в Україну була  створена онлайн-платформа «Cities4Cities». Цю онлайн-платформу лорд-мер Зіндельфінгена д-р. Бернд Верінгер ініціював незабаром після початку війни під патронатом Конгресу регіонів і муніципалітетів у Раді Європи.

Начальник відділу Надія Савчук зареєструвала міську раду на платформі та налагодила співпрацю з німецькими партнерами.

Місто Зіндельфінген одне з перших на платформі відгукнулось на прохання Камінь-Каширського міського голови Віктора Пася.

Завдяки онлайн-платформі «Cities4Cities» Камінь-Каширська міська рада багаторазово отримувала допомогу від міст Зіндельфінген та Беблінген Федеративної Республіки Німеччини: генератори, товари медичного призначення, продукти харчування, засоби особистої гігієни, повербанки, вантажівку, медичний автомобіль, два пікапи на суму 4270000,00 гривень.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Муніципалітет Південне Курземе (Латвія)

Міжнародне українсько-латишське побратимство між Камінь-Каширською міською радою та Муніципалітетом Південне Курземе стало завдяки участі у проєкті Асоціації малих міст України та Спілки місцевого самоврядування Латвії «Місцеве самоврядування об’єднує світ заради миру!».

На сесії міської ради 02 вересня 2022 року Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась підписав Договір про співпрацю самоврядування Південно Курземського краю Латвійської Республіки і Камінь-Каширською міською радою.

За рік побратимства у воєнний час латишські друзі надали безкоштовно Камінь-Каширській міській раді два трактори колісних, два вантажних автомобілі, медичний автомобіль, пасажирський автобус, армійський автомобіль,  легковий джип підвищеної прохідності, джерела безперебійного живлення  та іншу допомогу для ЗСУ на загальну суму 1395617,6 гривень, а також двічі організовували у 2022-2023 роках безкоштовний відпочинок в літньому таборі Латвії для 44 дітей військовослужбовців, дітей-сиріт та обдарованих учнів Камінь-Каширської територіальної громади.

З метою налагодження міжнародної співпраці начальник відділу Надія Савчук в серпні 2022 року брала участь  у робочих зустрічах з головою муніципалітету Південне Курземе Айварсом Приєдолсом,  представниками муніципалітету Південне Курземе та виконавчим директором Асоціації малих міст України Оксаною Кирилюк.

Офіційна делегація міської ради на чолі з першим заступником міського голови Анатолієм Шевчиком перебувала  24 липня 2023 року в Латвії з метою обговорення подальшої співпраці. Під час візиту відбулася зустріч з головою Муніципалітету Південне Курземе Айварсом Приєдолсом, його заступниками Айварсом Галецькісом та Андрісом Янковскісом, депутатом Андрісом Єфімовсом, керівником благодійної організації «Серце Табіти» Крістіною Віденієце.

Частину автомобільної техніки з Польщі, Латвії, Німеччини до України доставив водій Камінь-Каширської міської ради Василь Кот.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

 

Місто Ленгфорд (Канада)

Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась та мер канадського міста Ленгфорд Стюарт Янг 27 червня 2022 року підписали Договір про партнерство та співробітництво. Міжнародна співпраця передбачає підтримку канадського міста Ленгфорд українського міста Камінь-Каширський під час війни шляхом надання гуманітарної допомоги у вигляді продуктів харчування, роботи, пожежного та пошуково-рятувального обладнання та навчання через партнерство з  GlobalMedic. Після завершення війни передбачається співпраця у сфері культури, економіки тощо.

Підписали Угоду про співпрацю в сфері освіти керівник управління гуманітарної політики міської ради Сергій Лукашук та голова ради з питань освіти канадського шкільного округу № 62 (Сук) Раві Пармар.

В липні 2022 року надійшов перший транш гуманітарної допомоги – 880 відер з продуктовими наборами (рис, гречка, макарони, горох тощо). А 17 лютого 2023 року  надійшла благодійна допомога у вигляді 1560 продуктових наборів на суму 1163682,00 гривень від ГО «Медицина в дії», що співпрацює із канадськими Canada-Ukraine Foundation, GlobalMedic.

Поданий проєкт на закупівлю генераторів для навчальних закладів в період Локдауну на суму 540000,00 гривень.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

 

 

 

Грантова програма СИЛА ЖІНОК

Проєктна заявка начальниці відділу Надії Савчук відібрана до ТОП-150 заявок для участі в основній програмі СИЛА ЖІНОК, що включає освітню програму, експертну підтримку та можливість отримати фінансування на реалізацію ініціативи територіальної громади. Програма організована громадською організацією «Інститут партнерства та сталого розвитку» в рамках проєкту за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні та партнерів програми: Urgent Action Fund for Women's Human Rights, Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE Ukraine) за інформаційної підтримки Дія.Бізнес.

За кошти програми придбано 500 комплектів засобів особистої гігієни (шампунь, мило, зубна паста, пральний порошок) для внутрішньо переміщених осіб (300 комплектів) та для одиноких жителів громади (200 комплектів) на суму 99000 гривень.

Фото без опису

 

 

Налагодження співпраці з благодійним фондом «Рокада»

 Співпраця була налагоджена ще в грудні 2022 року. З того часу представники благодійного фонду «Рокада» багато разів надавали гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним особам у вигляді речей першої потреби.

Фото без опису

 

 

Проєкт «Digital Volyn»

Розроблено відділом Програму інформатизації «Цифрова трансформація Камінь-Каширської ради» на 2023-2025 роки. Отримано безкоштовно комп’ютерну техніку  за підтримки Міністерства цифрової трансформації України у співпраці з БФ «Favbet Foundation» та Волинської ОВА.

Три призові (перше та третє) місця у конкурсі «Цифрове майбутнє нашої громади» отримали учні Камінь-Каширської громади у рамках проєкту «Digital Volyn» та нагороджені дипломами і подарунками.

Розпочато співпрацю з представниками компанії CISCO щодо отримання на безоплатній основі програмних продуктів для забезпечення кіберзахисту.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

 

 

 

Участь у міжнародних конференціях

Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась брав участь у П’ятій німецько-українській конференції муніципальних партнерств «Партнерства для розбудови та розвитку», що проходила 12-13 жовтня 2022 року в місті Аугсбург (Німеччина). На конференції делегати з європейських міст обговорили можливість майбутнього міжнародного партнерства для подолання наслідків війни та План відновлення регіонів України.

Фото без опису

На запрошення Інституту Східноєвропейських Досліджень Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась взяв участь у VIII Європейському Конгресі Місцевого Самоврядування, що проходив 06-07 березня 2023 року у місті Міколайки (Польща). У рамках заходу, його учасники обговорили ефективність коворкінг центру, бізнес-інкубаторів, кластерів, грантів, стипендій, як інструментів, які використовуються для підтримки інноваційного бізнесу.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва міської ради Надія Савчук  взяла участь у Форумі Програми Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027, що проходив 18-20 квітня 2023 року у місті Жешуві (Польща). Під час заходу Надія Савчук виступила із презентацією про Камінь-Каширську міську раду та з концепцією медичного проєкту. 

Фото без опису

Фото без опису

 

Надія Савчук взяла участь у річній конференції Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна, яка проходила 27-29 жовтня 2021р.  в м. Трускавці Львівської області.

Фото без опису

Фото без опису

 

Проєкт «Перспективи сталого розвитку сільських територій»

У 2021 році міська рада  відібрана до реалізації проєкту «Перспективи сталого розвитку сільських територій», спрямованого на надання допомоги громадам у розв’язанні актуальних питань сільського розвитку та підвищенні їхнього потенціалу для розбудови сільських спільнот, що реалізується спільно з міжнародною некомерційною благодійною організацією DRA «За Європейське громадянське суспільство», громадською організацією «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Працівники міської ради пройшли курси «Основи сталого розвитку сільського зеленого туризму», «Сільський зелений туризм: підвищення кваліфікації», розроблено концепцію кластеру сільського зеленого туризму «Водні плеса Камінь-Каширщини», організовані навчальні поїздки з вивчення досвіду українських та естонських кластерів туризму для приватного підприємця Мазур Галини до Хмельницької області та в Естонію.

У травні 2022 року перебувала українсько-естонська наукова експедиція із Таллінського університету Естонської Республіки, Географічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка та Спілки сільського зеленого туризму України в рамках проєкту з дослідження кластерів сільського туризму в Україні.

У 2022 році вийшли статті Савчук Надії «Кластер сільського зеленого туризму «Водні плеса Камінь-Каширщини» на сторінках всеукраїнського журналу «Сільський зелений туризм». Підготовлено Програму розвитку туризму та рекреації в Камінь-Каширській територіальній громаді на 2022-2025 роки.

У червні 2022 року відбулося інтерв’ю з Надією Савчук, що проводили заступник голови правління Спілки сільського зеленого туризму України Ірина Околович та координаторка проєкту від міжнародної організації DRA Берлін Олеся Мороз для публікації українською, англійською мовами в Україні та за кордоном на тему згуртованості Камінь-Каширської громади до, під час війни та перспективи розвитку після війни. Вийшла публікація на українській та англійській мовах «Як живе Камінь-Каширська громада: міжнародні зв’язки та підготовка до перемоги» для поширення в Україні та за кордоном.

Відділом спільно з управлінням земельних відносин, кадастру та екологічної безпеки міської ради підготовлено концепції сільськогосподарських клестерів «Камінь-Каширська сироварня», «Камінь-Каширська картопля», «Камінь-Каширська ягода».

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису
Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

Проєкт «Чиста громада – здорова родина»

За ініціативи Камінь-Каширської міської ради, сприяння управління екології та природних ресурсів Волинської облдержадміністрації, Волинського регіонального центру підвищення кваліфікації, Волинського обласного еколого-натуралістичного центру у 2021 році проведено онлайн конференцію, 3 онлайн-семінари для посадових осіб місцевого самоврядування, відповідальних за питання екології та довкілля, мешканців громад Волинської області.

Проведено загальноміську толоку, розміщено 15 статей, 3 інтерв’ю, впорядковано (ліквідовано) сміттєзвалища, прийнято рішення міської ради про заборону покладання штучних квітів і вінків на кладовищах та громадських місцях, проведено озеленення території міста.

 

Підготовка проєктів відділом на Програму Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027 

З містом Менджизець Підляський (Польща) готувався проєкт «Разом за чисте довкілля попри кордони». В рамках проєкту передбачено проведення реконструкції очисних споруд в місті Камінь-Каширський та розширення очисних споруд у місті Мендзижець-Підляському на загальну суму 2,73 млн. євро, в тому числі бюджет для Камінь-Каширської міської ради  складає 1,946 млн. євро.  

           З Асоціацією Альцгеймера в Седльце (Польща) подана заявка «Транскордоона співпраця у сфері здоров'я» на загальну суму 2,73 млн. євро, в тому числі бюджет Камінь-Каширської міської ради складає 1,2 млн.євро. 

 

Розробка Стратегії розвитку Камінь-Каширської територіальної громади на 2022-2032 роки

Начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва міської ради Савчук Надія координувала роботу, забезпечувала технічний супровід розробки та була упорядником Стратегії розвитку Камінь-Каширської територіальної громади на 2022-2032 роки.

Фото без опису

Підготовка Інвестиційного паспорту Камінь-Каширської міської ради

Відділом проєктної діяльності та міжнародного співробітництва міської ради розроблено україномовну та англомовну електронні версії Інвестиційного паспорту Камінь-Каширської міської ради.

Фото без опису

Промоція Камінь-Каширської територіальньої громади

Для підвищення рівня  поінформованості міжнародного співтовариства про міську раду, формування позитивного іміджу громади як привабливої туристичної та рекреаційної дестинації начальником відділу  виготовлено фільми «Туристична привабливість Камінь-Каширської територіальної громади», «Садиба Галини Мазур «Там, де Добре»,  сім електронних публікацій: «Камінь-Каширська міська рада 2022», «Кластер сільського зеленого туризму «Водні плеса Камінь-Каширщини», «Гастрономічний каталог Камінь-Каширської територіальної громади», «Садиба Галини Мазур «Садиба «Там, де Добре», «Освіта. Управління гуманітарної політики Камінь-Каширської міської ради 2022»,  «Особливості міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради в умовах воєнного стану 2022», «Камінь-Каширська міська рада».

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

Інтерв’ю міського голови Віктора Пася телеканалам «Ми Україна», ТБ «Курземе» (Латвія)

З нагоди Дня місцевого самоврядування Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась дав інтерв’ю телеканалу «Ми Україна» про співпрацю з Асоціацією малих міст України під час війни.

Віктор Іванович дав декілька інтерв’ю  журналісту Арготсу Пакалнсу  з ТБ «Курземе» (Латвія) про роботу міської ради в умовах воєнного стану.

Фото без опису

 

Конкурс проєктів місцевих ініціатив

Вперше організовано у 2021 році конкурс проєктів місцевих ініціатив Камінь-Каширської міської ради. Відповідно до рейтингу, складеного за результатами експертної оцінки проєктів, переможцями визначено проєкт Пнівненського старостинського округу «Очистка існуючої водойми «Скрипка» та благоустрій прилеглої території» та проєкт Раковолівського старостинського округу «Благоустрій вулиці  Залісся в селі Раків Ліс», які успішно реалізувалися.

 

Проєкт ЄС та ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадженння сталих енергоефективних рішень (HOUSES)»

11 березня 2021р. підписано Меморандум про співпрацю між керівником державної установи «Фонд Енергоефективності» Юлією Головатюк-Унгуряну та Камінь-Каширським міським головою Віктором Пасем, проведено інформаційно-роз'яснювальну роботу щодо створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, зокрема зареєстровано 4 нових ОСББ: «Камінь-Каширський- Воля,15», «Камінь-Каширський – Ковельська, 8», «№26 по вул. Коніщука м.Камінь-Каширський» та «К-Каширський, вул.Шевченка, буд.28».

 Заявки двох ОСББ прийняті на участь у програмі підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «ЕНЕРГОДІМ». Проводиться робота по комплексній термомодернізації багатоквартирних будинків за кошти програми «Енергодім», місцевого бюджету та власного внеску ОСББ.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поширення досвіду відділу серед громад Волинської області

На запрошення Волинського регіонального центру підвищення кваліфікації начальник відділу Надія Савчук у 2022 році презентувала досвід Камінь-Каширської міської ради на тему «Особливості міжнародного співробітництва органів місцевого самоврядування в умовах воєнного стану»  для громад Волинської області.

Фото без опису

 

 

 

Поширення досвіду відділу на міжнародних конференціях

На запрошення засновниці приватної школи онлайн «Твоя школа», голови ГО «ТВОЇ КРОКИ» Оксани Словік начальник відділу Надія Савчук виступила онлайн 13 травня 2023 року з презентацією «Міжнародне співробітництво – важлива складова діяльності місцевого самоврядування (досвід Камінь-Каширської міської ради)» на міжнародній магістральній (не) конференції mini-EdCamp Lutsk/Poznan «Україна+Польща: світле майбутнє освітніми спільнодіями».

Фото без опису

25 лютого 2023 року Надія Савчук виступила онлайн з презентацією «Особливості міжнародного співробітництва Камінь-Каширської громади в умовах воєнного стану» на Першому Дитячому Міжнародному MINI-EDCAMP «Мистецтво творити себе й майбутнє своєї країни» для української молоді 15-19 років по всьому світу.

Надія Савчук виступила онлайн 12 травня 2023 року з презентацією «Роль місцевого самоврядування у розвитку кластеру сільського туризму» (приклад Камінь-Каширської міської ради) на міжнародній науковій конференції «Розвиток кластерів сільського туризму в нових реаліях»,  що організована Таллінським університетом (Естонія), Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, громадською організацією «Спілка сільського зеленого туризму України» та Естонською асоціацією сільського туризму.

Співпраця науки та практики

На запрошення завідувача кафедри міжнародних економічних відносин та маркетингу Львівського національного університету природокористування Андрія Линдюка начальник відділу Надія Савчук виступила перед студентами і викладачами на тему «Особливості міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради в умовах воєнного стану 2022».

Фото без опису

 

Начальник відділу Надія Савчук призначена керівником практики студентів факультету міжнародних відносин Волинського національного університету імені Лесі Українки у рамках підписаної 06 травня 2023 року Камінь-Каширським міським головою Вікторем Пасем та деканом факультету міжнародних відносин Волинського національного університету імені Лесі Українки Антоніна Шуляк  Угоди про співпрацю.

Фото без опису

 

Проєкт «Сприяння звітності та прозорості за допомогою відкритих даних»

Взято участь в онлайн-тренінгах з відкритих даних Ресурсного Центру ГУРТ в межах проєкту «Сприяння звітності та прозорості за допомогою відкритих даних», що фінансується Національним фондом на підтримку демократії. Міська рада отримала відзнаку ГУРТУ за успішно впроваджену ініціативу з відкритих даних.

Фото без опису

 

Доступ до публічної інформації

Відділом підготовлено та опубліковано 92 статті про здійснення проєктної діяльності та міжнародного співробітництва міської ради на сайті міської ради у рубриці «Відділ проєктної діяльності та  міжнародного співробітництва».

Інформація про міжнародне співробітництво та проєктну діяльність міської ради постійно публікувалася у місцевій газеті «Полісся», інтернет-виданні Район.Камінь-Каширський, районній, обласній, всеукраїнській пресі, телебаченні, а також у міжнародних засобах масової інформації партнерів.

 

Начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради  Надія Савчук                                                


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь