Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Камінь-Каширська міська рада подала дві проєктні заявки на конкурс Програми Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027

Дата: 01.09.2023 12:17
Кількість переглядів: 507

Фото без опису

 

          Камінь-Каширська міська рада подала дві проєктні заявки на Перший конкурс проєктів у рамках Програми Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027 по пріоритету «Довкілля»  та «Здоров’я» в серпні 2023 року.

           Ініціатором ідей проєктів був Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась.

Заявки розроблені начальником відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради Надією Савчук спільно з польськими партнерами.

З містом Менджизець Підляський з Люблінського воєводства Республіки Польща готувався проєкт «Разом за чисте довкілля попри кордони». В рамках проєкту передбачено проведення реконструкції очисних споруд в місті Камінь-Каширський та розширення очисних споруд у місті Мендзижець-Підляському на загальну суму 2,73 млн. євро, в тому числі бюджет для Камінь-Каширської міської ради  складає 1,946 млн. євро.  Проєкт також передбачає спільні україно-польські зустрічі фахівців у сфері управління водними ресурсами щодо обміну досвіду та напрацюванні спільних рішень.

            З Асоціацією Альцгеймера в Седльце з Мазовецького воєводства Республіки Польща подана заявка «Транскордоона співпраця у сфері здоров'я» на загальну суму 2,73 млн. євро, в тому числі бюджет Камінь-Каширської міської ради складає 1,2 млн.євро.  У рамках проєкту буде придбано надсучасне медичне обладнання, автомобілі для покращення доступності первинної медичної допомоги в сільській місцевості та проведено капітальний ремонти медичних закладів обох бенефіціарів. Проєкт також передбачає спільні україно-польські зустрічі фахівців у сфері медицини щодо обміну досвіду та напрацюванні спільних рішень.

Проєкти спрямовані на вирішення проблем, важливих для обох сторін польсько-українського кордону. Заходи проєктів передбачені у Стратегії розвитку Камінь-Каширської територіальної громади на 2022-2032 роки, затвердженої рішенням міської ради від 09.12.2022р. №8/25-4.

         Відповідно до вимог Програми проєктні заявки разом з усіма додатками були подані англійською мовою за допомогою спеціальної програми для подання заявок WOD2021.

       Робота над підготовкою проєктів тривала впродовж двох місяців. Проєкти готувалися грунтовно враховуючи пропозиції комунальних закладів Камінь-Каширської міської ради - комунального некомерційного підприємства «Камінь-Каширська центральна районна лікарня» Камінь-Каширської міської ради, комунального некомерційного підприємства «Камінь-Каширський центр первинної медико-санітарної допомоги» Камінь-Каширської міської ради та комунальної установи «Центру надання соціальних послуг Камінь-Каширської міської ради».

Начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради   Надія Савчук

Фото без опису

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь