Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради Надія Савчук взяла участь у Форумі Програми Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027

Дата: 24.04.2023 16:35
Кількість переглядів: 272

Фото без опису

Начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради Надія Савчук  взяла участь у Форумі пошуку партнерів у рамках нової Програми Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027, що проходив 18-20 квітня 2023 року у місті Жешуві Республіки Польща.

Міжнародний захід за участю 100 представників  медичних закладів, органів місцевого самоврядування, університетів та неурядових організацій з Польщі та України був присвячений пріоритету ЗДОРОВ'Я.

Від Органу Управління, Міністерства фондів та регіональної політики, захід відкрила Магдалена Рудзінська, начальник відділу систем управління та контролю Департаменту територіального співробітництва Республіки Польща.

Член моніторингового комітету, маршалок Підкарпатського воєводства Владислав Ортиль наголосив на ролі Програми для розвитку не лише прикордоння, а й усієї польсько-української та загальноєвропейської співпраці.

Представники нової Програми Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027  проінформували про основні принципи нової Програми та досвід попередніх медичних проєктів. Пізніше майбутні партнери мали можливість представити свої установи та організації, а також ідеї для спільних транскордонних проєктів.

Начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва міської ради Надія Савчук виступила із презентацією про Камінь-Каширську міську раду та концепцією медичного проєкту «Покращення доступності та розвитку діагностичної та профілактичної інфраструктури, покращення доступу до спеціалізованої медицини в Камінь-Каширській територіальній громаді» орієнтованою вартістю 48,0 млн. грн.

Доповідачка розпочала виступ про важливість стратегічного бачення очільника громади. Зокрема, Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась пріоритетним напрямком роботи міської ради вважає створення необхідних умов для встановлення та поглиблення економічних, інвестиційних, соціальних, освітніх, екологічних та інших відносин з регіонами іноземних країн.

Конкурс проєктів буде оголошено в травні 2023 року. Повна форма проєктної заявки буде готуватися спільно з комунальним некомерційним підприємством «Камінь-Каширська центральна районна лікарня» Камінь-Каширської міської ради.

Пріоритетний напрямок діяльності КНП «Камінь-Каширська ЦРЛ» Камінь-Каширської міської ради – стати ведучою (кластерною), спроможною, доступною для населення лікарнею, що здійснює комплексну кваліфіковану медичну допомогу, шляхом впровадження інноваційних технологій і міжнародних стандартів на засадах доказової медицини і досягнення науки.

Заходи майбутнього медичного проєкту вже передбачені у Стратегії розвитку Камінь-Каширської територіальної громади на 2022-2032 роки, зокрема у Стратегічній цілі С 1.2. «Розвиток медичної галузі територіальної громади».

Форум став чудовою нагодою поділитися досвідом та ідеями щодо майбутніх медичних проєктів.

Відділ проєктної діяльності та міжнародного співробітництва міської ради

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь