Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Виступ перед львівськими студентами та викладачами про міжнародну співпрацю Камінь-Каширської міської ради 2022

Дата: 04.10.2022 16:11
Кількість переглядів: 670

Фото без опису

В рамках співпраці між Камінь-Каширською міською радою та Львівським національним університетом природокористування, на запрошення завідувача кафедри міжнародних економічних відносин та маркетингу Львівського національного університету природокористування Андрія Линдюка начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва апарату Камінь-Каширської міської ради Надія Савчук виступила перед студентами і викладачами на тему «Особливості міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради в умовах воєнного стану 2022».

Надія Савчук розповіла про діяльність відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва апарату міської ради. Доповідачка розпочала виступ про важливість стратегічного бачення очільника громади. Зокрема, Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась пріоритетним напрямком роботи міської ради вважає створення необхідних умов для встановлення та поглиблення економічних, інвестиційних, соціальних, освітніх, екологічних, культурних та інших відносин з регіонами іноземних країн.

В квітні 2021 року був створений відділ проєктної діяльності та міжнародного співробітництва апарату міської ради. В липні 2021 року на сесії міської ради прийнята Програма розвитку міжнародного співробітництва та міжрегіональної співпраці Камінь-Каширської міської ради на 2021-2025 роки.

До війни міська рада мала місто-побратим Мендзижець-Підляський з Республіки Польща. В 2022 році Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась налагодив співробітництво з канадським містом Ленгфорд, муніципалітетом Південне Курземе Латвійської Республіки, гміною Біляни Республіки Польща та з німецьким містом Зіндельфінген.  Міжнародні партнери активно допомагали Камінь-Каширській територіальній громаді.

Від міста-побратима Мендзижець-Підляський з Республіки Польща отримували двічі гуманітарну допомогу (продукти харчування, ліки знеболюючі, пожежні рукави, генератор струму, стяжки автоматичні) на суму 247017,23 грн. Місто приймало на реабілітацію дитину з мамою.

Отримували двічі гуманітарну допомогу від міста Зіндельфінген з Німеччини (генератори, товари медичного призначення, продукти харчування, засоби особистої гігієни, повербанки на суму 802080,00 грн.).

Від гміни Біляни Республіки Польща отримували двічі гуманітарну допомогу (медикаменти на суму 102112,48 грн. та пожежний автомобіль).

Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась та мер канадського міста Ленгфорд Стюарт Янг 27 червня 2022 року підписали Договір про партнерство та співробітництво. А вже 07 липня 2022 року надійшов перший транш гуманітарної допомоги – 880 відер з продуктовими наборами (рис, гречка, макарони, горох тощо) та таблетки для очищення води.

В травні 2022 року перебувала українсько-естонська наукова експедиція із Таллінського університету Естонської Республіки, Географічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка та Спілки сільського зеленого туризму України в рамках проєкту з дослідження кластерів сільського туризму в Україні. Март Рейманн, доцент (Associate Professor) з управління рекреацією, Інститут природничих і медичних наук, Талліннський університет зауважив, що кластер сільського зеленого туризму «Водні плеса Камінь-Каширщини» має великі перспективи розвитку та матиме важливе значення для майбутнього розвитку громади та України.

В червні 2022 року відбулося інтерв’ю з Надією Савчук в рамках проєкту «Перспективи сталого розвитку сільських територій», що проводили заступник голови правління Спілки сільського зеленого туризму України Ірина Околович та координаторка проєкту від міжнародної організації DRA Берлін Олеся Мороз для публікації українською, англійською мовами в Україні та за кордоном на тему згуртованості Камінь-Каширської громади до, під час війни та перспективи розвитку після війни. Розмовляли про туристичний та сільськогосподарський кластери та інші проєкти. Вже готова міжнародна експертна частина-аналіз для  громади та розпочато роботу з професійними експертами.

На сесії міської ради 02 вересня 2022 року Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась підписав Договір про співпрацю самоврядування Південно Курземського краю Латвійської Республіки і Камінь-Каширською міською радою.

З метою налагодження міжнародної співпраці начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради Надія Савчук упродовж 13-25 серпня 2022 року брала участь у робочих зустрічах з головою муніципалітету Південне Курземе Латвійської Республіки Айварсом Приєдолсом,  представниками муніципалітету та виконавчим директором Асоціації малих міст України Оксаною Кирилюк.

Група дітей військовослужбовців у супроводі з дорослими з міської ради упродовж 13-25 серпня відпочивала в літньому таборі в місті Вецпілс Південно Курземського краю. Витрати на проїзд, харчування та проживання дітей і дорослих забезпечив муніципалітет Південне Курземе. Співробітництво  стало можливим в рамках проєкту «Місцеве самоврядування об’єднує світ заради миру!» Асоціації малих міст України та Спілки місцевого самоврядування Латвії.

Голова муніципалітету Південне Курземе Айварс Приєдолс пообіцяв виділити безкоштовно як гуманітарну допомогу Камінь-Каширській міській раді спеціальну техніку.

Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась та виконуючий обов’язки Корсунь-Шевченківського міського голови Віталій Мацюк 12 серпня 2022 року підписали Угоду щодо партнерства і співпраці між Корсунь-Шевченківською міською радою Черкаського району Черкаської області та Камінь-Каширською міською радою Камінь-Каширського району Волинської області. За активну допомогу Корсунь-Шевченківській територіальній громаді під час російського вторгнення в Україну Подякою Корсун-Шевченківської міської ради нагороджено Камінь-Каширського міського голову Віктора Пася та голову правління Камінь-Каширської споживспілки Тетяну Єфімову.

Відділ здійснював менеджмент проєкту «Дороги, що з’єднують польські та українські кордони» Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.  В рамках проєкту отримано третій транш в сумі 311706,54 євро/11205850,00 грн.

З метою підвищення рівня  поінформованості міжнародного співтовариства про Камінь-Каширську міську раду, формування позитивного іміджу громади як привабливої туристичної та рекреаційної дестинації  відділом  виготовлено фільм «Садиба Галини Мазур «Там, де Добре»,  вісім електронних публікацій: «Камінь-Каширська міська рада 2022», «Кластер сільського зеленого туризму «Водні плеса Камінь-Каширщини», «Гастрономічний каталог Камінь-Каширської територіальної громади», «Садиба Галини Мазур «Садиба «Там, де Добре», «Освіта. Управління гуманітарної політики Камінь-Каширської міської ради 2022»,  «Особливості міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради в умовах воєнного стану 2022», «Інвестиційний паспорт Камінь-Каширської міської ради» та інвестиційні пропозиції міської ради.

В 2022 році вийшла стаття «Кластер сільського зеленого туризму «Водні плеса Камінь-Каширщини» на сторінках журналу «Сільський зелений туризм».

В 2021 році був підписаний Договір про співпрацю між Камінь-Каширський міським головою Вікторем Пасем та ректором Львівського національного університету природокористування Володимирем Снітинським.

В результаті зустрічі домовилися про проведення туристичної екскурсії, практики для студентів Львівського національного університету природокористування на базі Камінь-Каширської територіальної громади.

 

Відділ проєктної діяльності та міжнародного співробітництва апарату міської ради

 

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь