Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась підписав Договір про співпрацю з Південно Курземським краєм Латвійської Республіки

Дата: 02.09.2022 12:22
Кількість переглядів: 356

Фото без опису

На сесії міської ради 02 вересня 2022 року Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась підписав Договір про співпрацю самоврядування Південно Курземського краю Латвійської Республіки і Камінь-Каширською міською радою.

Голова муніципалітета Південне Курземе  Айварс Приєдолс на урочистій сесії 28 липня 2022 року підписав Договір про співпрацю самоврядування Південно Курземського краю і Камінь-Каширською міською радою.

Договір про співпрацю передбачає розвиток відносин та співробітництва у сфері спорту, культури, туризму, проєктів, сільського господарства (підприємницької діяльності) та економіки.

Група дітей військовослужбовців у супроводі з дорослими з Камінь-Каширської міської ради упродовж 13-25 серпня відпочивала в літньому таборі на базі садиби Дізлани в місті Вецпілс Південно Курземського краю.

Міжнародне українсько-латишське побратимство між Камінь-Каширською міською радою та муніципалітетом Південне Курземе стало завдяки участі у діалогах між представниками місцевого самоврядування України та Латвії, що  відбувалися онлайн 26 квітня, 03 травня та 25-26 травня 2022 року за організації Асоціації малих міст України та Спілки місцевого самоврядування Латвії в рамках проєкту «Місцеве самоврядування об’єднує світ заради миру!». 

До війни Камінь-Каширська міська рада мала місто-побратим Мендзижець-Підляський з Республіки Польща. В 2022 році  Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась налагодив співробітництво з канадським містом Ленгфорд, муніципалітетом Південне Курземе Латвійської Республіки, гміною Біляни Республіки Польща та з німецьким містом Зіндельфінген. Міжнародні партнери активно допомагали Камінь-Каширській територіальній громаді.  В травні цього року перебувала українсько-естонська наукова експедиція із Таллінського університету Естонської Республіки, Географічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка та Спілки сільського зеленого туризму України в рамках проєкту з дослідження кластерів сільського туризму в Україні.

Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась щиро подякував меру муніципалітету  Південне  Курземе Айварсу Приєдолсу за гостинний прийом дітей з Камінь-Каширської територіальної громади, а також виконавчому директору Асоціації малих міст України Оксані Кирилюк  за сприяння у налагодженні партнерських відносин між Камінь-Каширською міською радою і муніципалітетом Південне Курземе Латвійської Республіки.

Слава Україні! Слава Латвії!

 

Начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради  Надія Савчук

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь