Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Діти з Камінь-Каширської територіальної громади відпочивали в літньому таборі в Латвії

Дата: 02.09.2022 08:22
Кількість переглядів: 381

Фото без опису

Міжнародне українсько-латишське побратимство між Камінь-Каширською міською радою та муніципалітетом Південне Курземе стало завдяки участі у діалогах між представниками місцевого самоврядування України та Латвії, що  відбувалися онлайн 26 квітня, 03 травня та 25-26 травня 2022 року за організації Асоціації малих міст України та Спілки місцевого самоврядування Латвії в рамках проєкту «Місцеве самоврядування об’єднує світ заради миру!». 

Під час онлайн зустрічі Камінь-Каширського міського голови Віктора Пася з головою муніципалітету Південне Курземе Айварсом Приєдолсом ще в травні була домовленість про оздоровлення  в літніх таборах Латвії школярів з Камінь-Каширської територіальної громади.

Отож, з метою туристичної поїздки та налагодження міжнародної співпраці група дітей військовослужбовців у супроводі з дорослими з Камінь-Каширської міської ради упродовж 13-25 серпня відпочивала в літньому таборі на базі садиби Дізлани в місті Вецпілс Південно Курземського краю.

Муніципалітет Південне Курземе туристично привабливий, оскільки розташований біля Балтійського моря. Тому, учні мали досить насичену програму перебування. Зокрема, відвідали міста Ригу, Вентспілс, Лієпаю,  Павілосту та ознайомилися з туристичними, культурними, спортивними, освітніми об’єктами  Південно Курземського краю Латвійської Республіки.

Діти побували в Ризькому музеї антикварних автомобілів, в найстарішій частині міста Рига, яка знаменита своїми соборами й історичними будівлями та з великим захопленням оглянули експозицію новітніх технологій в нещодавно відкритому Центрі науки та інновацій Vizium в місті Вентспілс. В місті Павілоста покаталися катером на морі, а в місті Лієпая поїздом здійснили туристичну подорож старовинним портовим містом. А також мали можливість відпочити на пляжі та поплавати в Балтійському морі.

Пізнавальною була екскурсія до Циравського лісопарку, де прокладені стежки із елементами активного відпочинку – мотузковим мостом, стінками для лазання, гойдалками та ін.

Програма перебування школярів була надзвичайно цікавою та пізнавальною. Адже була складена професором педагогічних наук Латвії Лаймонісом Грундманісом, який був керівником табору.

Групу дітей супроводжували начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради Надія Савчук, педагоги Іванна Іщик, Вікторія Пасічко та медична сестра Оксана Астапова.

Діти ознайомилися з історичними пам’ятками міста Вецпілс, відвідали місцевий музей, церкву та скоштували цілющу воду з джерела. У вільний час  грали футбол, баскетбол та займалися туризмом. Під час туристичної подорожі у двох дівчат було день народження, яке відсвяткували за українськими та латишськими традиціями.

Учасників табору відвідали голова муніципалітету Південне Курземе  Айварс Приєдолс та виконавчий директор Асоціації малих міст України Оксана Кирилюк, яка мешкає у Валмієрі. У таборі в цей день було заняття мистецтвом, під час якого діти зображували свої враження від Латвії. Телесюжет можна переглянути за посиланням https://cutt.ly/vCyxKwp 

На прощальний вечір був організований спільний концерт з українських та латишських пісень у виконанні готей та приймаючої сторони.

Витрати на проїзд, харчування та проживання дітей і дорослих забезпечив муніципалітет Південне Курземе.

Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась щиро подякував меру муніципалітету  Південне  Курземе Айварсу Приєдолсу за гостинний прийом дітей з Камінь-Каширської територіальної громади, а також виконавчому директору Асоціації малих міст України Оксані Кирилюк  за сприяння у налагодженні партнерських відносин між Камінь-Каширською міською радою і муніципалітетом Південне Курземе Латвійської Республіки.

Щира вдячність всім, хто був причетний до створення літнього табору відпочинку, щоб подарувати українським дітям хоча б частинку миру і щастя!

Слава Україні! Слава Латвії!

Начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради   Надія Савчук  

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису Фото без опису                          


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь