Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Війна змусила мільйони українців покинути свої домівки

Дата: 26.03.2022 20:23
Кількість переглядів: 363

 

Фото без опису

Війна змусила мільйони українців покинути свої домівки та шукати більш безпечні місця перебування, аби вберегти, перш за все - життя дітей.

Багато з них обрали місцем тимчасової оселі Камінь-Каширську громаду. Тому, наше пріоритетне та важливе завданням сьогодні – це допомога внутрішньо переміщеним особам.

Наші жителі проявили готовність та необхідність прийняти на своїй території переселенців, які потребують прихистку у період війни. Від початку повномаштабного рашистського вторгнення в Україну у нашій громаді поселили - 1170 людей. Серед них 185 дітей шкільного віку, 124 - вже зараховані на навчання у заклади загальної середньої освіти Камінь-Каширської міської ради.

У Камінь-Каширському центрі первинної медико-санітарної допомоги фахівці надають переселенцям усі необхідні медичні послуги. Керівник Центру Ігор Соловей зазначає: «Внутрішньо переміщені особи звертаються по допомогу, наші лікарі надають кваліфіковані послуги усім. З понеділка проводимо реєстрацію пацієнтів по спеціальній процедурі. Якщо переміщені особи виявлять бажання задекларувати угоду з нашими сімейними лікарями, то зможуть це зробити, але змушувати людей ніхто не буде. Ми і надалі продовжимо лікувати усіх пацієнтів, які прибули у нашу громаду, тікаючи від війни. Для цього їм потрібно звернутися у реєстратуру і за попереднім записом лікарі зможуть їх проконсультувати та надати потрібну допомогу».

Тимчасово переміщені особи, втратили не лише свої домівки, а й залишилися без можливості працювати та заробляти кошти. Багато з них вже виявили бажання працевлаштуватися та звернулися у Камінь-Каширський районний центр зайнятості. Спеціалісти Центру інформують людей про послуги та розповідають, які наразі є вакансії. Деякі переселенці почали збирати необхідні документи, аби стати на облік та отримати статус безробітного.

Внутрішньо переміщені особи також звертаються до волонтерсько-консультаційних центрів Камінь-Каширської громади. Завдяки небайдужим нашим краянам, а також сусіднім друзям-країнам – Польщі, Німеччині, Данії кожен переселенець може отримати гуманітарну допомогу: продукти харчування, засоби побутової хімії, дитяче харчування, одяг, засоби гігієни, постільну білизну тощо. Для детальних координат розміщення таких центрів звертайтеся до старост у старостинські округи, а також у Камінь-Каширську міську раду.

Щодня у місто Ковель потягами прибувають люди, яких евакуюють із небезпечних територій. Камінь-Каширською міською радою ініційовано відправлення готових продуктів харчування переселенцям. Наші господині безперебійно, згуртовано та наполегливо працюють, щоб нагодувати кожного, хто змушений тікати зі свої домівок у пошуках безпечних місць.

Ми добре розуміємо, яка важлива та необхідна місія – допомагати людям, які опинися у біді. Тому, вкотре закликаємо бути небайдужими до чужого горя та підтримувати один одного у цей складний час!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь