Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Звіт про проведення заходів з питань запобігання корупції у 2021 році

Дата: 29.01.2022 09:37
Кількість переглядів: 128

 

Фото без опису

З метою організації та здійснення заходів із запобігання та виявлення корупції, передбачених Законом України «Про запобігання корупції» в Камінь-Каширській міській раді (далі – міська рада) визначено уповноважену особу з питань запобігання та виявлення корупції (далі-уповноважена особа).

Протягом 2021 року робота уповноваженої особи була спрямована на забезпечення ефективності виконання антикорупційних заходів, підвищення рівня доброчесності і професійної етики працівників, профілактику та своєчасне виявлення корупційних ризиків в діяльності, зменшення їх впливу на загальні результати роботи та мінімізацію наслідків, які можуть спричинити корупційні дії.

    В доступному місці розміщена інформація про уповноважену особу та примірник Закону України «Про запобігання корупції».

    Під час нарад за участю керівників на постійній основі проводились роз’яснення вимог антикорупційного законодавства, надавались консультації з цього приводу. Крім цього, проводились консультацій для всіх працівників за напрямом: запобігання та врегулювання конфлікту інтересів; ознайомлення з механізмами повідомлення про можливі факти корупційних правопорушень в міській раді; захист викривачів; дотримання вимог етичної поведінки і доброчесності.

    До відома працівників доведені методичні матеріали з питань дотримання вимог антикорупційного законодавства щодо заходів здійснення фінансового контролю; дотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції» та відповідальність, що настає у разі його порушення; врегулювання конфлікту інтересів; правовий статус викривачів.

    Посадові особи Камінь-Каширської міської ради періодично залучали уповноважену особу з питань запобігання та виявлення корупції під час проведення особистого та виїзного прийому громадян.

    У 2021 році п’ятнадцять разів оголошувався конкурс на заміщення вакантних посад в міській раді. Під час оформлення переможців конкурсу організовано проведення перевірки щодо додержання вимог статті 25 Закону України «Про запобігання корупції» (обмежень щодо сумісництва та суміщення із іншими видами діяльності). За результатами перевірки порушень зазначених обмежень не допущено.

    Під час призначення/переведення працівника до Камінь-Каширської міської ради, його попереджають про обмеження, пов’язані з прийняттям на службу в органи місцевого самоврядування та проходження служби встановлені Законами України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та «Про запобігання корупції», інформують про обмеження щодо роботи близьких осіб.

    Протягом січня – березня 2021 року проведена робота щодо надання співробітникам інформаційно-правової та методичної допомоги в заповненні декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Всі працівники Камінь-Каширської міської ради отримали довідки про заробітну плату за 2020 рік. Працівники звільнені у 2021 році були поінформовані про необхідність подання декларації особою, що припиняє діяльність, пов’язану із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування.

    Проводилась робота щодо перевірки дотримання норм антикорупційного законодавства під час видання нормативних документів.

У звітному періоді за вчинення корупційних правопорушень або правопорушень, пов’язаних із корупцією посадові особи Камінь-Каширської міської ради не притягались.   

    Протягом 2021 року вживались заходи щодо недопущення виникнення реального, потенційного конфлікту інтересів. У поточному році повідомлень про конфлікт інтересів не надходило.    

    Здійснювався моніторинг засобів масової інформації на предмет опублікування відомостей про вчинення корупційних або пов’язаних із корупцією дій працівниками міської ради. Протягом 2021 року таких фактів із засобів масової інформації отримано не було.

    Протягом 2021 року інформації про порушення вимог Закону «Про запобігання корупції» від працівників не надходило. Громадяни із повідомленням про вчинення корупційних дій до посадових осіб Камінь-Каширської міської ради не звертались, запитів про надання інформації про діяльність щодо запобігання корупції від громадських об’єднань або громадян не надходили. 

 

Уповноважена особа з питань

запобігання та виявлення корупції                                         Оксана Грисюк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь