Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

МІСЬКИЙ ГОЛОВА ВІКТОР ПАСЬ ПРОВІВ АПАРАТНУ НАРАДУ

Дата: 24.01.2022 14:32
Кількість переглядів: 408

 

Фото без опису

Сьогодні, 24 січня 2022 року міський голова провів щотижневу апаратну нараду з керівників структурних підрозділів міської ради та комунальних установ громади. 
На засіданні звітувався начальник відділу    управління земельних відносин, кадастру та екологічної безпеки  Король Володимир Петрович.      

 

Підсумувавши  роботу управління земельних відносин, кадастру та екологічної безпеки  за 2021 рок слід зазначити, що першочергово була  проведена звірка списків земельних ділянок щодо нарахування земельного податку фізичним особам. Згідно даних податкової інспекції кількість таких ділянок станом на січень 2021 року  по всій громаді складала 26932 ділянки. Працівниками управління в ході роботи було внесено  11829 змін та доповнень. Станом на січень 2022 року перелік земельних ділянок, що знаходяться в користуванні громадян і підлягають нарахуванню земельного податку складає 38 761 ділянка. Згідно цих даних щорічно здійснюється нарахування земельного податку та надходять кошти до бюджету міської ради.

Слідуючим  етапом  роботи  управління  було виконання рішення Камінь-Каширської міської ради від 03 лютого 2021 року № 5/147   щодо проведення інвентаризації  земель комунальної власності  Камінь-Каширської міської територіальної громади.

     Інвентаризація земель проводилась з метою встановлення місця розташування земельних ділянок, їхніх  розмірів, правового статусу, виявлення земель, що не використовуються, використовуються без правовстановлюючих документів або не за цільовим призначеннямприведення усіх даних у відповідність із фактичним станом.

Загальна площа земель міської  ради становить 142525 га, з них:

землі сільськогосподарського призначення – 54092 га;

землі житлової та громадської забудови – 833 га;

землі природно-заповідного та іншого природоохоронного признач.4566 га;

землі лісогосподарського призначення – 67466 га;

землі водного фонду – 2689 га;

землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення – 2226 га.

 

    Крім того,  936 га земель сільськогосподарського призначення знаходиться в постійному користуванні ДП «Грін-енерго» та 571 га земель надано в оренду для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Також  працівниками  управління земельних відносин, кадастру та екологічної безпеки було  проведено  роботу  щодо  порушення вимог земельного законодавства  юридичними та фізичними особами, які використовують  земельні ділянки без правовстановлюючих документів або не в повній мірі сплачують плату за користування землею комунальної форми  власності,   в результаті чого  міська рада несе збитки в розмірі недоодержання до бюджету міста за користування землею  на правах оренди, постійного користування. По даних 110-ти   порушеннях було  підготовлено та  направлено  листи  (звернення) до правоохоронних та контролюючих  органів. Для спонукання власників об’єктів нерухомого майна, які використовують земельні ділянки комунальної власності без оформлених речових прав, спеціалістами управління  повідомлено 84  фізичних та юридичних осіб (користувачів таких земельних ділянок) про необхідність оформлення права оренди та 29 листів-повідомлень щодо поновлення договорів оренди землі.

   Камінь-Каширській міській  раді  було  передано Головним  управлінням  Держгеокадастру  у  Волинській  області  365 ділянок на  загальну  площу 5602,94 га земель  сільськогосподарського  призначення державної  власності, на  які  було  підготовлено  365 пакетів  документів  для  реєстрації  права  комунальної  власності  за  Камінь-Каширською  міською  радою.

З метою поповнення місцевого бюджету від продажу земельних ділянок на земельнихторгах,було затверджено перелік вільних від забудови земельних ділянок, несільськогосподарського та сільськогосподарського призначення, право власності, або право оренди яких підлягає продажу на конкурентних засадах в кількості 54 земельних ділянок.

За звітний період, на земельних торгах у формі аукціону продано право оренди на 1 земельну ділянку по вул. Чкалова м. Камінь-Каширський з орендною платою за користування 12,00 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки і становить 59668,61грн в рік. Також, Камінь-Каширською міською радою було продано у власність земельні ділянки за адресою м. Камінь-Каширський, вул. Ватутіна, 4 Б та вул. Перше Травня, 41б; с. Пнівне, вул. Перемоги, м. Камінь-Каширський площа Культури, 13 та площа Культури, 15. Від продажу вище зазначених земельних ділянок до місцевого бюджету надійшли кошти в розмірі 1 601 502, 61 гривень.

У системі онлайн аукціонів «ProZorroПродажі»  були опубліковані лоти з продажу права оренди. А саме, 5 земельних ділянок сільськогосподарського призначення з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (код КВЦПЗ 01.01)(площею 56,075 га), та одна земельна ділянка несільськогосподарського призначення, з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (код КВЦПЗ 03.07). На даний час проводиться реєстрація учасників для участі в електронних торгах. Торги заплановані на 03.02.2022року та 21.02.2022року.

Працівниками управління було підготовлено 2465 договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення  невитребуваних земельних часток (паїв) на території Великоглушанського, Малоглушанського, Піщанського та Боровненського старостинських округів, з них  1635 земельних ділянок – укладено з орендарем ТОВ «Стандарт Агро Еко» на площу 553 га, 427 – орендар Фермерське господарство «Березовичі» площею 138 га, 403- ТОВ «Стохід Нова Агро».

   Найбільш важливим  є  питання  щодо  виготовлення  технічної   документації  з  нормативно-грошової  оцінки  земель  населених  пунктів  Камінь-Каширської  міської  ради, адже  вона  необхідна  для  визначення  розміру  земельного  податку, державного  мита  при  міні, орендної  плати  за  земельні  ділянки,  втрат  сільськогосподарського і лісогосподарського  виробництва.  Станом на  01.01.2022 року оновлено нормативно-грошові оцінки по 32 населених пунктах, з них 13 (с. Ольшани, с. Боровне, с. Великий Обзир, с. Верхи, с. Оленине, с. Житнівка, с. Воєгоща, с. Камінь-Каширський, с. Підцир’я, с. Мельники-Мостище, с. Мостище, с. Залазько, с. Осівці) вступили в дію з 01.01.2022 року.   Крім того  в  2022 році  заплановано оновити ще нормативно-грошову оцінку по 22 населеним пунктам громади  , на сесії міської ради прийнято рішення про оновлення нормативної грошової оцінки земель по 10 населених пунктах (с. Мала Глуша, с. Каливиця, с. Велика Глуша, с. Погулянка, с. Невір, с. Грудки, с. Клітицьк, с. Яловацьк, с. Гута - Камінська). 

 Не  менш  важливим  питанням  є  також  внесення відомостей про межі населених пунктів до Державного земельного кадастру, станом на  01.01.2022 року внесено відомості про межі населених пунктів до Державного земельного кадастру по 36 населених пунктах міської ради, а по  решті  населених  пунктах сформовано та передано до Головного управління Держгеокадастру у Волинській області 19 пакетів документів для внесення відомостей про межі населених пунктів до ДЗК.

За звітний період управлінням земельних відносин, кадастру та екологічної безпеки  прийнято, вивчено та підготовлено до розгляду постійної комісії міської ради з земельних питань  2436  звернень від юридичних та фізичних осіб на  які  було  підготовленно  до  видачі  2436 рішень та витягів із рішень. Всього відбулося 13 засідань даної комісії, у ході роботи яких активну участь брали спеціалісти управління, також  було розглянуто та вивчено 170 звернень, клопотань та запитів  на  які  було  підготовлено  відповіді. 

Управлінням  також  проводиться  робота  по :

 - роз’яснення та рекомендації, щодо оформлення права власності чи      користування земельними ділянками різного цільового призначення;

- допомога у підготовці схем розташування бажаних земельних ділянок;

- допомога при написанні клопотань до сесії міської ради;

Протягом 2021 року сектором екологічної безпеки, оцінки та ринку земель управління земельних відносин, кадастру та екологічної безпеки вирішувались питання спрямовані на покращення екологічного стану в  Камінь-Каширській  міській  раді та поліпшення умов проживання мешканців на його території. 

З метою підготовки до розроблення схеми санітарного очищення населених пунктів Камінь-Каширської міської ради, сектором було проведено збір, аналіз та узагальнення даних по всіх старостинських округах щодо місць тимчасового складування та обсягів накопичень твердих побутових відходів, також були вивчені комерційні пропозиції проектних організацій щодо розроблення схеми санітарного очищення громади та виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію очисних споруд в місті Камінь-Каширський з метою встановлення орієнтовної вартості виконання цих робіт.

Для полегшення фінансового навантаження щодо проведення вищезгаданих робіт, управлінню екології та природних ресурсів облдержадміністрації було направлено звернення з проханням про виділення коштів для здійснення природоохоронних заходів з обласного фонду навколишнього природного середовища на 2022 рік на умовах співфінансування.

Щоквартально сектором  готується інформація про виконання природоохоронних заходів, передбачених Регіональною програмою «Екологія 2016-2022» та про надходження, планування і використання коштів місцевих фондів охорони навколишнього природного середовища, а також постійно готуються відповіді на листи та звернення управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації та Камінь-Каширської районної державної адміністрації. 

Працівники сектору беруть участь у роботі постійно діючої комісії по обстеженню зелених насаджень на території Камінь-Каширської міської ради, та постійно діючої робочої групи з перевірки/обстежень територій громадян, підприємств, установ, організацій, які здійснюють виробничу діяльність, пов’язану з викидами забруднюючих речовин у атмосферне повітря, поверхневі та підземні води, грунти, каналізаційні відходи. Здійснено 15 комісійних виїздів для обстеження об’єктів, про що складено відповідні акти.

Сектором розпочато роботу щодо приведення у відповідність до вимог чинного законодавства режиму території та збереження природно-заповідного фонду: уточнено перелік об’єктів природно-заповідного фонду громади, їх розташування та землекористувачів , було підготовлено рішення  «Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного призначення на території Камінь-Каширської міської ради», яке було прийняте депутатами на 15 сесії міської ради. 

Для того, щоб розпочати роботи по приведенню в належний стан незаконно порушених земель на території громади, також було підготовлено рішення  «Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо рекультивації порушених земель на території Камінь-Каширської міської ради», яке також було прийняте депутатами на 15 сесії міської ради.

Майже завершено розроблення екологічного паспорту громади.

 

До  бюджету  Камінь-Каширської  міської  ради  за  2021 рік  надійшло  плати  за  землю в  сумі   9328335.53 грн., а саме:

Земельний податок з фізичних осіб – 1015364,39 грн;

Земельний податок з юридичних осіб – 3730252,72 грн;

Орендна плата з фізичних осіб – 1351009,37 грн;

Орендна плата з юридичних осіб – 1630206,44;

Продаж землі – 1601502,61 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь