Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Все більше жителів багатоквартирних житлових будинків Камінь-Каширської громади цікавляться створенням ОСББ

Дата: 24.01.2022 15:31
Кількість переглядів: 841

 

Фото без опису

У  міській раді 21 січня 2022р. відбулася інформаційна зустріч для жителів багатоповерхівки міcта Каменя-Каширського на тему: «Можливості ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків) по залученню фінансової підтримки для термомодернізації будинків».

Начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва апарату міської ради Надія Савчук розповіла присутнім про можливість отримання державної фінансової підтримки Фонду Енергоефективності та коштів Камінь-Каширської міської ради для термомодернізації будинків: заміна та утеплення покрівлі, заміна вікон і дверей на енергозберігаючі, утеплення фасадів.

У 2021 році підписано Меморандум про співпрацю між державною установою «Фонд енергоефективності» та Камінь-Каширською міською радою, зареєстровано 3 нових ОСББ: «Камінь-Каширський – Воля,15», «Камінь-Каширський – Ковельська, 8», «№26 по вул. Коніщука м.Камінь-Каширський».

Заявки ОСББ «Камінь-Каширський – Воля,15» та ОСББ «Камінь-Каширський Шевченка 15 А»   прийняті до участі у програмі підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «ЕНЕРГОДІМ» державної установи «Фонд енергоефективності» щодо співфінансування проведення термомодернізації багатоквартирних житлових будинків. Уже виготовлені енергетичні паспорти будинків та проводиться робота по підготовці проектно-кошторисної документації комплексної термомодернізації багатоквартирних будинків. Планується проведення будівельних робіт у 2022 році за підтримки Програми «ЕНЕРГОДІМ» (60%-50% від загальної вартості робіт та матеріалів), коштів місцевого бюджету (10% від загальної вартості робіт та матеріалів) та коштів співвласників багатоповерхівок (30-40%).

З більш детальною інформацією можна ознайомитися на сайті Фонду Енергоефективності за посиланням https://eefund.org.ua/.

У 2021 році рішеннями Камінь-Каширської міської ради затверджено дві програми по підтримці ОСББ:

  1. Цільову     програму     «Тепла  оселя»   надання  з місцевого бюджету

Камінь-Каширської міської ради фінансової підтримки об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків, які беруть участь у програмах державної установи «Фонд енергоефективності», зокрема, у Програмі підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «ЕНЕРГОДІМ» державної установи «Фонд енергоефективності» на 2021-2023 роки» (фінансова підтримка у розмірі  10 % від суми кредиту, залученого на впровадження заходів з енергомодернізації багатоквартирних житлових будинків);

  1. Програму      підтримки         діяльності        об’єднань      співвласників

багатоквартирних будинків (ОСББ) на території Камінь-Каширської міської ради на 2021-2022 роки (передбачено співфінансування з міського бюджету не менше 50 %, але не більше 200,0 тис. грн. на один житловий будинок).   

З прийнятими міською радою Програмами підтримки ОСББ можна ознайомитись на сайті міської ради за посиланням https://cutt.ly/uI1n53Y

В грудні 2021 року з місцевого бюджету профінансовано ОСББ «Камінь-Каширський – Воля,15» на суму 15000 грн.

При зверненні ОСББ щодо фінансової підтримки міська рада планує передбачати співфінансування у 2022 році.

Більш детальну інформацію про ОСББ та програми підтримки жителі багатоквартирних будинків можуть отримати в 115 кабінеті міської ради.

Учать ОСББ у різних програмах - це чудова  можливість уже існуючим ОСББ або тим, хто визначається із формою правління багатоквартирного будинку, отримати додаткове фінансування ініціатив з покращення стану будинків за рахунок донорських коштів та коштів місцевого бюджету від 60 до 70 % від загальної вартості робіт та матеріалів.

 

Відділ проєктної діяльності та міжнародного співробітництва апарату міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь