Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

У Камінь-Каширській громаді відбулися покладання квітів з нагоди Дня Гідності та Свободи

Дата: 19.11.2021 15:16
Кількість переглядів: 298

Фото без опису

День Гідності та Свободи – одне зі знаменних свят нашої новітньої історії. Воно приурочене подіям двох українських революцій – Помаранчевій революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Згідно з указом Президента України № 872/2014 від 13 листопада 2014 року в Україні встановлено День Гідності та Свободи, який відзначається щорічно 21 листопада «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…».

Чимало наших земляків були учасниками цих Революцій, знаходилися у вирі подій, творили сучасну історію. Дехто із них продовжив свою боротьбу і нині героїчно відстоює незалежність, територіальну цілісність своєї держави та геополітичний  вибір нашого народу. Представники місцевої влади і правоохоронних органів: заступник міського голови з діяльності виконавчих органів ради Анатолій Шевчик, очільниця райдержадміністрації Ольга Ващук, заступник голови районної ради Сергій Дмитрук, начальник Камінь-Каширського районного відділу поліції Сергій Редько, заступник начальника Камінь-Каширського районного відділу поліції Володимир Веремчук поклали квіткові композиції до стенда Небесної Сотні та пам’ятної дошки землякам, загиблих на Сході України. Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної Сотні, а також всіх оборонців України, які загинули захищаючи рідну землю.             

Через складну епідеміологічну ситуацію в громаді і карантинні обмеження «червоної зони» до заходів з нагоди Дня Гідності та Свободи громадськість цього року не залучали.

Нагадаємо, що цього року відзначення в Україні Дня Гідності та Свободи відбувається під гаслом «ВІЛЬНІ ТВОРИТИ МАЙБУТНЄ». Воно символізує зв’язок чотирьох знаменних віх національної історії – Української революції 1917–1921 років, Помаранчевої Революції 2004 року, Революції Гідності 2013–2014 років та сьогоднішнього подвигу захисників незалежності та суверенітету України.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь