Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Приватний підприємець Камінь-Каширської громади Галина Мазур взяла участь у навчанні з розвитку сільського туризму

Дата: 19.10.2021 11:40
Кількість переглядів: 1421

 

Фото без опису

В рамках реалізації проєкту «Перспективи сталого розвитку сільських територій» представниця Камінь-Каширської територіальної громади –приватний підприємець Мазур Галина Павлівна взяла участь в навчальній поїздці для обміну досвідом з розвитку сільського туризму на базі Грицівської територіальної громади Хмельницької області.

Камінь-Каширська міська рада відібрана до реалізації проєкту «Перспективи сталого розвитку сільських територій», спрямованого на надання допомоги громадам у розв’язанні актуальних питань сільського розвитку та підвищенні їхнього потенціалу для розбудови сільських спільнот, що реалізується спільно з міжнародною некомерційною благодійною організацією DRA «За Європейське громадянське суспільство», громадською організацією «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Навчальну поїздку організувала громадська організація  «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні»  для 12 учасників з 11 областей України.  Організатори повністю покрили витрати поїздки: доїзд, проживання та харчування. Відбір учасників  проводився за критеріями мотивації та намірів щодо практичного застосування знань, отриманих під час поїздки.

Голова правління Спілки сільського зеленого туризму Володимир Васильєв зазначив, що в Україні є осередки і з майже нерозкритим туристичним потенціалом. Сільський зелений туризм міг би стати важливою статтею прибутків для частини новостворених громад, адже не вимагає значних фінансових вкладень. На селі є житло, є господарство: пасіка, корова, курка, також є природа навколо: ліс, річка. Це той ресурс, який має використовуватися, щоб люди, які живуть в урбанізованих великих містах, де немає чистого повітря, натуральних продуктів, їхали у сільську місцевість, де це є. Щоб пожити в господаря, щоб діти вперше побачили живу корову, дізналися, звідки береться молоко, мед.

Представники територіальних громад України мали можливість побувати в гостях у кластера сільського туризму «Оберіг» в селищі Гриців, познайомитися з керівником Фонду сталого розвитку «Стара Волинь» Наталією Гнатюк і обговорити перспективи розвитку сільського (зеленого) туризму. Наталія Гнатюк розповіла про те, що Гриців починав розвивати сільський туризм, коли про нього ще ніхто в Україні не думав і не згадував. За 20+ років громада і учасники кластеру сільського туризму «Оберіг» пройшли кілька етапів розвитку. Мають такий досвід, якого не має жодна сільська громада. Учасникам навчання розкрили механізми як з «ніякої» сільської громади зробити «зіркову», як скласти до купи те, що не складається, як в умовах бездоріжжя і безгрошів'я самих себе витягувати за чуба з депресивного стану і залучати до цього процесу усіх.

Приватний підприємець Мазур Галина розповіла колегам про свій досвід започаткування діяльності в сфері сільського туризму – реєстрації приватного підприємця  та проведення реконструкції садиби «Там, де Добре» для сільського туризму. Садиба розташована по вулиці Ковельській в місті Камінь-Каширський та вже весною буде готова приймати перших гостей. Галина Павлівна   презентувала присутнім фільм про туристичну привабливість Камінь-Каширської територіальної громади

         Знайти цікаву і корисну інформацію про сільський туризм, а також розмістити  свою садибу можна на сайті Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні»  https://www.greentour.com.ua/
Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь