Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

КУПУЮЧИ ПІДАКЦИЗНІ ТОВАРИ - ВИМАГАЙТЕ ЧЕК!!!

Дата: 12.04.2022 10:09
Кількість переглядів: 1476

Фото без опису

Податковим кодексом України передбачено нарахування та сплату акцизного податку з роздрібної реалізації окремих груп товарів. Цей податок становить 5% від вартості товару, а платити його повинні ті суб’єкти господарювання, які реалізують підакцизні товари в роздріб. Кошти від акцизу надходять до місцевого бюджету. Цей податок стосується підакцизних товарів, що продаються у роздріб – алкоголю, пива та тютюнових виробів.

Акцизний податок, у випадку роздрібної торгівлі алкоголем та тютюном, впливає на збільшення надходжень до місцевого бюджету. При цьому акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів повинен відображатися у фіскальному чеку окремим рядком. Зрозуміло, якщо немає чеку – не сплачено податок, не наповнюється бюджет.

Враховуючи, що фактичними платниками акцизного податку перш за все є громадяни, які купують підакцизні товари, Камінь-Каширська  міська рада закликає жителів громади самим контролювати сплату суб’єктами господарювання акцизного податку шляхом вимоги розрахункових документів (чеків) у продавців.

Адже ці 5%, сплачені споживачем при купівлі підакцизних товарів у роздрібній мережі, поповнюють місцевий бюджет та в подальшому спрямовуються на соціально-економічний розвиток громади: ремонти освітніх, медичних закладів, доріг та тротуарів, будівництво спортивних та дитячих майданчиків.

Звичайно, всі розуміють, як складно сьогодні підприємцям. Але коли одні працюють за правилами і роблять все можливе, щоб сплатити належні податки в бюджет, а інші не виходять з тіні або займаються незаконною діяльністю – це неправильно і призводить до збільшення тіньової торгівлі, зменшення бюджетних надходжень, зубожіння громади.

КУПУЙТЕ ВІДПОВІДАЛЬНО!!!

 

                                        Відділ регіонального розвитку, туризму  та

інвестиційної діяльності

апарату Камінь-Каширської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь