Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Юні важкоатлетки нашої громади представили Україну на Чемпіонаті Європи

Дата: 03.09.2021 11:25
Кількість переглядів: 565

 

Фото без опису

З 20 по 27 серпня 2021 року у м.Цеханув (Республіка Польща) учасники понад 30 європейських країн зібралися на Чемпіонат Європи з важкої атлетики серед юніорів (U-15). Серед представниць збірної України – чотири мешканки нашої громади, вихованиці Камінь-Каширської дитячо-юнацької спортивної школи (керівник – Руслан Бобко): Катерина Малащук, сестрички – Олександра і Марія Чмух, Софія Козак, а це – половина команди.

Змагання проходили  у різних вагових категоріях. У групі до 40 кг Україну представляла наша землячка з с.Видерти Малащук Катерина і показала результат – 92 кг (ривок 42+поштовх – 50), отримавши 6-те місце.

Чмух Олександра, сім рекордів, якої в Україні ще ніхто не побив, змагалася у категорії до 55 кг здолала 140 кг (ривок 64+поштовх – 76), посівши 5-те місце. Ще одна представниця сімї Чмухів із Видерти – Марія виступила у групі до 59 кг осиливши 132 кг (ривок 61+поштовх – 71). Це – 11-ий результат.

Козак Софія із с.Грудки суперничала серед важкоатлеток, вагою до 64 кг. Піднявши 147 кг (ривок 67+поштовх – 80) завоювала 6-те місце.

За підсумком усіх результатів та набраних балів українська збірна зайняла 4-те місце, поступившись Туреччині, Польщі, Білорусі, але випередивши Росію.

До Чемпіонату юних спортсменок готували тренери, майстри спорту України з важкої атлетики брати: Валентин та Богдан Андрусі. Екіпіруванням, організаційною та фінансовою стороною відправлення дівчат до Польщі займалася Федерація важкої атлетики Камінь-Каширського району (керівник – Володимир Сінчук).

Перед Чемпіонатом України для важкоатлеток були проведені навчально-тренувальні збори. Юні спортсменки своєю щоденною копіткою працею ішли до свого успіху аби вийти на міжнародний рівень.

Федерація важкої атлетики Камінь-Каширського району висловлює щиру подяку дітям-учасницям Чемпіонату, їхнім батькам, тренерам, а також усім, хто долучився до матеріальної підтримки, особливо міському голові Віктору Пасю, голові Волинської обласної ради Григорію Недопаду, підприємцям громади. Потужну фінансову допомогу надала Камінь-Каширська міська рада. Не стала осторонь і обласна рада, де це питання курував депутат від нашого округу Анатолій Філюк. Місцеві бізнесмени також не залишилися байдужими.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

У цьому році важкоатлетки стануть учасницями ще трьох Чемпіонатів України у Поляні (Закарпатська обл.), Коломиї (Івано-Франківська обл.) та Харкові, який стане відбором найкращих спортсменів на Чемпіонат світу, який відбудеться навесні 2022 року.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь