Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Камінь-Каширська міська рада реалізувала проєкт ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень (HOUSES)»

Дата: 23.08.2021 11:31
Кількість переглядів: 324

 

Фото без опису

В рамках проєкту ЄС та ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадженння сталих енергоефективних рішень (HOUSES)» проведено інформаційно-роз'яснювальну роботу щодо створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

У залі засідань Камінь-Каширської районної ради 19 лютого 2021р. відбулася інформаційна зустріч для всіх зацікавлених жителів багатоповерхівок міської ради на тему «Можливості ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирних будинків) по залученню державної фінансової підтримки для термомодернізації будинків». Начальник відділу міської ради Надія Савчук розповіла присутнім про можливість залучення державної фінансової підтримки Фонду Енергоефективності для термомодернізації будинків (заміна та утеплення покрівлі, заміна вікон і дверей на енергозберігаючі, утеплення фасадів). Жителі переглянули відео про позитивний досвід господарської діяльності ОСББ «Маневичі-Незалежності,23». В онлайн режимі через систему ZOOM регіональний радник Фонду Енергоефективності у Волинській області Петро Лавринюк проінформував про умови подачі заявки до Фонду Енергоефективності. Регіональний координатор спільного проєкту ЄС та ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадженння сталих енергоефективних рішень (HOUSES)» Ірина Бойко розповіла про супровід створення ОСББ та навчання ефективному врядуванню в партнерстві з проєктом.

Після проведення навчання в рамках проєкту HOUSES зареєстровано OCББ «Камінь-Каширський Шевченка 15 А», ОСББ «Камінь-Каширський – Воля,15»,  ОСББ «Камінь-Каширський – Ковельська, 8».

Представники ОСББ  «Камінь-Каширський – Воля,15» Сергій Пилипчук, ОСББ «Камінь-Каширський – Ковельська, 8» Лариса Залуцька, директор Камінь-Каширського виробничого управління житлово-комунального господарства Ігор Каденчук, начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва міської ради  Надія Савчук взяли участь в семінарі «Кращі засади управління ОСББ» 16 червня 2021р у місті Луцьку. На зустрічі Микола Гамулка детально розповів про фінансові аспекти діяльності ОСББ.  Голова Асоціації ОСББ «Лучани», член Наглядової ради Фонду енергоефективності Юлія Сабатюк поділилася досвідом співпраці з надавачами послуг, роботи Асоціації та Револьверного фонду. Голова правління ОСББ «Конякіна 29» Олександр Вальчук проінформував про роботу  з Фондом енергоефективності, адже він уже пройшов верифікацію і отримав компенсацію за термомодернізацію будинку. Регіональний координатор спільного проєкту ЄС та ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадженння сталих енергоефективних рішень (HOUSES)» Ірина Бойко підсумувала результат реалізації проєкту у Волинській області щодо створення ОСББ  в партнерстві з проєктом HOUSES.

Підписано 11 березня 2021р. Меморандум про співпрацю між директором Фонду Енергоефективності Юлією Головатюк-Унгуряну  та Камінь-Каширським міським головою Віктором Пасем  https://cutt.ly/VQ2ICIT

ОСББ «Камінь-Каширський – Воля,15», OCББ «Камінь-Каширський Шевченка 15 А» подали заявки на участь у програмі підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «ЕНЕРГОДІМ» державної установи «Фонд енергоефективності».

За більш детальною інформацією можна ознайомитися на сайті Фонду Енергоефективності за посиланням https://eefund.org.ua/

Платформа проєкту HOUSES з навчальними матеріалами по створенню ОСББ   за посиланням http://www.houses.in.ua/

          Затверджено рішеннями міської ради 23 квітня 2021 р. Цільову  програму   «Тепла  оселя» надання з місцевого бюджету Камінь-Каширської міської ради фінансової підтримки ОСББ, які беруть участь у програмах державної установи «Фонд енергоефективності»  на 2021-2023 роки» (фінансова підтримка у розмірі  10 % від суми кредиту, залученого на впровадження заходів з енергомодернізації) та Програму підтримки діяльності ОСББ на території Камінь-Каширської міської ради на 2021-2022 роки (передбачено співфінансування з міського бюджету не менше 50 %, але не більше 200,0 тис. грн. на один житловий будинок).   

Це чудова  можливість вже існуючим ОСББ, або тим хто визначається із формою правління багатоквартирного будинку, отримати додаткове фінансування ініціатив по покращенню стану будинків за рахунок донорських коштів від 50 до 70 %, коштів Камінь-Каширської міської ради – 10% від загальної вартості робіт та матеріалів.

Начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва Камінь-Каширської міської ради Надія Савчук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь