Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Міський голова взяв участь у засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Волинської обласної ради

Дата: 13.08.2021 15:44
Кількість переглядів: 682

Фото без опису

13 серпня 2021 року у с.Гаївка Шацької громади відбулося виїзне засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Волинської обласної ради. Міський голова Віктора Пась – член цього консультативно-дорадчого органу – серед присутніх. З вітальним словом до учасників звернулися: голова обласної ради Григорій Недопад, виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, народні депутати України Ірина Констанкевич, В’ячеслав Рубльов, Ігор Гузь, Юрій Камельчук.

На засіданні обговорювали актуальні питання місцевого самоврядування. Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан розповів про законодавчі ініціативи Асоціації щодо захисту інтересів муніципалітетів та окреслив пріоритетні проблемні питання в основних сферах діяльності органів місцевого самоврядування.

Звернули увагу на стан якості питної води в громадах. Народний депутат Юрій Камельчук поінформував про можливості державних та місцевих бюджетів у реалізації проєктів покращення питного водопостачання. Забезпечення якісною питною водою є стратегічним завданням державної політики. Відтак, в Україні схвалено Концепцію Загальнодержавної  цільової соціальної програми «Питна вода України» на 2022 – 2026 роки, тому сьогодні розглядали й це питання, акцентуючи на викликах галузі водопостачання та водовідведення.

Учасників ознайомили з особливостями та перевагами проведення земельних аукціонів у системі ПРОЗОРРО. Такий спосіб торгів зробить їх публічними та мінімізує корупційні ризики.

На засіданні обговорили взаємодію та співпрацю органів місцевого самоврядування з Державною екологічною інспекцією у Волинській області у частині дотримання природоохоронного законодавства, перспективи розвитку агропромислового комплексу області та реалізацію державних і обласних програм підтримки галузі та інші важливі питання розвитку громад.

Фото без описуМіський голова Віктор Пась з виконавчим директором АМУ Олександром Слобожаном

 Фото без опису

Міський голова Віктор Пась з представницею Уповновноваженого Верховної Ради України з прав людини по західних областях Світланою Семчишин


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь