Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Самовільне зрізання зелених насаджень передбачає відповідальність за такі дії

Дата: 02.03.2021 18:36
Кількість переглядів: 7322

Фото без опису

У ході першого засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування обговорювалося питання щодо взаємодії Державної екологічної інспекції у Волинській області з місцевими громадами. Начальник Держекоінспекції Олександр Кралюк розповів про найактуальніші проблеми, що викликають занепокоєння екологів. Олександр Олександрович одним з напрямків роботи окреслив необхідність виготовлення землевпорядної документації.

Звертаємо увагу власників земельних ділянок з цільовим призначенням для особистого  селянського господарства, що якщо на ній виросли самосійні дерева чи чагарники, що є перепоною для використання земельної ділянки за цільовим призначенням, то особа, яка має право власності на неї може зрізати відповідні рослини. Додатково нагадуємо, що відповідно до статті 125 Земельного Кодексу України право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав. У разі користування земелею без відповідних документів або землями, які перебувають у комунальній власності, самовільне зрізання дерев є адміністративним правопорушенням відповідно до статті 153 Адміністративного кодексу України, яке карається накладенням штрафу на громадян від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб або фізичних осіб-підприємців — від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Окрім штрафу з порушника стягується відшкодування збитків залежно від діаметру пенька кожного незаконно зрізаного дерева.

Процедура видалення зелених насаджень на території населених пунктів регулюється Порядком видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01 серпня 2006 року № 1045 (із змінами). Відповідно до пункту 3 цього Порядку видалення зелених насаджень на території населеного пункту здійснюється за рішенням виконавчого органу сільської, селищної, міської ради. Згідно пункту 10 порядку видалення зелених насаджень на земельній ділянці, яка перебуває у приватній власності та на присадибній ділянці, здійснюється за рішенням власника чи користувача земельної ділянки без сплати їх відновної вартості.

Просимо жителів Камінь-Каширської громади пришвидшити процес виготовлення землевпорядної документації, щоб самостійно розпоряджатися земельними ділянками на власний розсуд, а в питаннях зрізання зелених насаджень – дотримуватися, визначеного законом порядку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь