Камінь-Каширська міська громада

Волинська область, Камінь-Каширський район

Ювілей Лесі Українки у Камені-Каширському

Дата: 25.02.2021 20:35
Кількість переглядів: 1033

Фото без опису

Сьогодні виповнюється 150 років від дня народження однієї  найвизначніших постатей української літератури – Лесі Українки – письменниці, перекладачки, фольклористки, громадської і культурної діячки . 25 лютого 1871 року у місті Звягелі (нині – Новоград-Волинський) у сім’ї  Косачів народилася донька, яку назвали Ларисою. Батько – Петро Косач був службовцем, дуже любив літературу та живопис, мати – Ольга Драгоманова-Косач – письменниця, яка творила під псевдонімом Олена Пчілка. З дитинства батьки розвивали у своїх чадах інтерес до літератури, мистецтва, вивчення іноземних мов і виховували у дітей любов до рідної землі. Ранні роки життя майбутньої поетеси минули на Волині. Сліди Лесі знаходимо у Луцьку, Колодяжному, Ковелі, Любомлі, Запрудді.  Тут вона записувала народні пісні, перекази, легенди і черпала джерела для своєї творчості.

У Камені-Каширському до ювілею славної Лесі Українки приурочили літературно-музичну годину «До тебе, Україно, струна моя перша озветься». Захід відбувся у центрі культури та дозвілля Камінь-Каширської міської ради. Народний аматорський ансамбль народної пісні «Родовід», народний аматорський вокальний колектив «Поліські веретена», народний аматорський хор ветеранів війни і праці «Дзвони пам’яті» виконували музичні композиції на поезії Лесі Українки. Переможниці районного конкурсу читців-декламаторів «Мій любий краю», присвяченого теж до 150-ї річниці від Дня народження нашої землячки: Олександра Митчик та Яна Матвійчук заворожили всіх присутніх майстерним виконанням творів улюбленої поетеси. У фойє  центру культури та дозвілля Камінь-Каширської міської ради на честь ювілею була представлена фотовиставка «Миті яскравого життя».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь